Sport

1.ŽNL Dubrovačko-neretvanska, 13.kolo : Veliki derbi u Gabrilima, Gusari napadaju Kapetane

U prvom proljetnom nastupu pred svojim navijčima Žuta podmornica ugostit će Pelješke kapetane. Obje momčadi, i Gusar i Orebić, otvorili su nastavak natjecanja porazima. Na Pržini se očekuje zanimljivo nadmetanje starih suparnika, Orebić je u prvom dijelu slavio s minimalnih 1:0. Gusari, iako prorijeđeni ozljedama, tražit će puni plijen. To naglašava i trener Pavo Mustapić koji je zadovoljan igrom svojih izabranika u kup porazu od trećeligaša Neretvanca:

– Dobro je bilo u srijedu protiv Opuzenaca, htijenje i borbenost na nivou. Tko će nastupiti protiv Orebića znat će se na posljednjem treningu. Čeka nas zahtjevan susret, moramo skupiti glave i pružiti maksimum. Nadamo se pobjedi koja bi nam puno značila jer nam slijede dva teška gostovanja, u Smokvici i Gabrilima.

Svi susreti drugog proljetnog kola bit će u sjeni velikog derbija vodećeg dvojca koji se igra u Gabrilima na igralištu Sv.Martin. Vodeća Croatia, s tri boda prednosti, dočekuje starog suparnika Župu dubrovačku. U prvom dijelu natjecanja Župa je slavila s minimalnih 1:0, ishod ovog derbija mogao bi odrediti daljnji razvoj situacije na tablici. Pobjeda bi Croatiji donijela otvoren put prema naslovu prvaka, slavlje gostiju značio bi jaki vjetar u njihova leđa, remi status quo.


Bit će zanimljivo pratiti nadmudrivanje trenera, mladog Frane Lojića na jednoj i iskusnog Ivice Karabogdana na drugoj strani.

Derbi starih suparnika u Kominu i korčulanski derbi u Žrnovu po zanimljivosti odmah su do onog u Gabrilima. U ostalim susretima prednost domaćim sastavima, uz dodatak kako Metković zna iznenaditi na strani.

RASPORED 13.KOLA (nedjelja, 17.ožujka, 15,30 sati): Žrnovo – ŠD Smokvica, Hajduk 1932 – Metković, Grk – Konavljanin, Slaven – Sokol, Croatia – Župa dubrovačka, Gusar – Orebić.

Jurica Vukojević