Sport

1. ŽNL DNŽ: Neretvi naslov i kvalifikacije

Susretima 26. kola završeno je natjecanje prvoligaša naše županije. U posljednjem kolu saznali smo prvaka i sudionika kvalifikacija za 3. HNL-jug, to je momčad Neretve iz Metkovića.

Naime, ova dionica natjecanja imala je samo dva susreta koji su nešto značila i privlačila pozornost. To su bila gostovanja vodećeg dvojca, Neretve i Orebića, bodovno izjednačena. Neretva je bez problema prošla gostovanje u Žrnovu, slavila 4:0, iako je igrala bez prvog strijelca lige Frane Jerkovića (25 pogodaka). Orebić je na Grudi protiv Slavena uknjižio samo bod (1:1) iako su imali jedanaesterac za pobjedu, međutim domaći vratar je to obranio. Tako pelješki kapetani nisu iskoristili prednost činjenice da su bili bolji u međusobnim susretima s Neretvom i moraju se zadovoljiti srebrnim odličjem.

U ostalim susretima, bez rezultatskog značaja, postignuti su očekivani rezultati. U kvalifikacijama za 3. HNL-jug uz Neretvu sudjelovat će Uskok (Klis), Vodice i Hajduk (Pridraga), među trećeligaše plasirat će se dvije najuspješnije ekipe.


REZULTATI 26. KOLA 1. ŽNL DN: Grk-Župa dubrovačka 1:4, Metković-Jadran 1929 3:1, Omladinac-Croatia 1:2, Konavljanin-Hajduk 1932 4:0, Žrnovo-Neretva 0:4, Slaven-Orebić 1:1, Gusar slobodan.

KONAČNI REDOSLIJED: Neretva 59, Orebić 57, Gusar 53, Župa dubrovačka 48, Croatia 45, Konavljanin 42, Hajduk 1932 37, Jadran 1929 32, Metković 31, Slaven 28, Grk 22, Žrnovo 15, Omladinac 7.

Tekst: Jurica Vukojević
Tablica: ŽNS Dubrovačko-neretvanski

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci