Sport

1. ŽNL DN: GUSAR OSLABLJEN NA DERBI

Primljenim pogotkom u samoj završnici Žuta podmornica je potopljena u odgođenom derbiju kod Orebića. Kominjanima je to bilo prvo gostovanje i prvi poraz, a sada im slijedi novi derbi. Ponovno će u goste, na Grudi ih čeka odlični Slaven, jedna i druga momčad su izgubile identičnim rezultatom u Orebiću. Više od prvog poraza Žute je ražalostila ozljeda prvog topnika Darka Dodiga, koji je morao izaći iz igre u 20. minuti. Njemu slijedi stanka od najmanje dva tjedna, a trener Mario Oršulić još uvijek ne zna hoće li moći računati na Josipa Žderića i kapetana Nedu Vlahovića. To ostaje otvoreno do samog početka susreta pa strateg Gusara kratko najavljuje:

– Bez obzira u kojem sastavu nastupili borit ćemo se pa što bude.

A što donosi 5. kolo 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanske? Metković drži vrh, a momčad trenera Zeljića mogla bi s maksimalnim bodovnim učinkom tu ostati i nakon ove dionice jer im u goste stiže neuvjerljivi Konavljanin. Derbi začelja igra se u Žrnovu, domaći kuneji tražit će prvu pobjedu protiv novog prvoligaša Sokola. Osokoljeni s pobjedama u dva derbija pelješki Kapetani u goste će prvim susjedima u Potomje, koji će im pak nastojati zagorčati „život“. Croatia je izraziti favorit protiv Smokvice dok Župu dubrovačku čeka zahtjevno gostovanje u Vela Luci.


RASPORED 5. KOLA (nedjelja, 21. listopada u 15 sati): Croatia – ŠD Smokvica (Trković), Slaven – Gusar (Nenada), Grk – Orebić (Krešić), Hajduk 1932 – Župa dubrovačka (Liković), Žrnovo – Sokol (Limov), Metković – Konavljanin (Kosor).

Tekst i foto (prošlogodišnji susret Gusara i Slavena): Jurica Vukojević
Tablica: 1. ŽNL DN Facebook