Sport

1. ŽNL DN, 21.kolo: GUSARI BEZ OPTEREĆENJA U ČILIPE

Dva su kola do kraja natjecanja prvoligaša naše županije, a vrije kako na vrhu tako i na dnu. Vodeći dvojac Croatia i Župa dubrovačka u neizvjesnu završnicu ulaze bodovno poravnati, po 44 boda, Croatia je u međusobnim susretima uspješnija međutim čini nam se da ima teži raspored. Naime, momčad iz Gabrila u pretposljednjem kolu gostuje kod Metkovića, derbi kola, dok Župa pred svojim navijačima čeka ŠD Smokvicu. U posljednjem Župa će u goste Orebiću a Croatia će dočekati Konavljanin. Raznorazne su kombinacije u igri ali puno bistrije će biti nakon odigravanja 21.kola. Prognoze su, u svakom slučaju, nezahvalne. Što se tiče dna i izbjegavanja posljednje pozicije u najtežem položaju je Grk iz Potomja (15 bodova) i ukoliko izgubi u derbiju začelja 21.kola kod velolučkog Hajduka 1932 najvjerojatnije će zadržati fenjer.

Kominski žuti najprije će u goste Konavljaninu pa će natjecanje zaključiti domaćim susretom protiv Sokola. Nadmetanje u Čilipima za Žutu podmornicu imat će predznak prestiža, bodovi nisu odlučujući niti jednoj momčadi. Domaćem Konavljaninu bit će to dobra generalna proba za finale županijskog kupa protiv trećeligaša Jadran LP (15.svibnja) a gusarima mogućnost potvrde izlaska iz rezultatske krize nakon pobjede protiv Metkovića. U prvom dijelu prvenstva Gusar je na Pržini slavio rezultatom 3:0 (Ivan Medak 2, Nedo Vlahović) a igralo se po velikoj kiši i teškom, natopljenom terenu, a po završetku susreta gusari su bili iznimno veseli i zadovoljni iako su Pržinu napustili blatnjavi od glave do pete. Za nedjelju meteorolozi najavljuju kišu, možda uvjeti za igru ponovno budu teški, u redovima žutih najvjerojatnije neće biti Darka Dodiga (privatne obveze) i Martina Šumana (krizma) a jedan od trenera Anđelko Oršulić najavljuje:

-Idemo odlučno u Čilipe, angažiranom i pametnom igrom nastojat ćemo izvući maksimum u ovom trenutku. Ako damo sve od sebe, bez obzira na konačni rezultat, nećemo imati za čim žaliti.


RASPORED 21.KOLA 1 ŽNL DN (nedjelja, 12.svibnja u 17 sati): ČIBAČA Župa dubrovačka – ŠD Smokvica, GRUDA Sokol – Orebić, METKOVIĆ Metković – Croatia, ŽRNOVO Žrnovo – Slaven, VELA LUKA Hajduk 1932 – Grk, ČILIPI Konavljanin – Gusar.

Tekst i foto: Jurica Vukojević

4 fotografije su sa jesenskog susreta Gusar – Konavljanin na Pržini (25.11.2018.)

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci