Sport

1. ŽNL DN, 19.kolo: DEBI ORŠULIĆA I PARMAĆA

Posljednja četiri ovosezonska susreta kominske gusare s klupe će voditi dvojac Anđelko Oršulić i Josip Parmać.

Nakon ostavke Pave Mustapića uprava je dogovorila s bivšim stoperima suradnju do kraja sezone, a oni kao vojnici kluba nisu mogli odbiti tu jednostavno rečeno zamolbu. Previše je tu ljubavi prema žutoj boji, za koju su se godinama srčano borili, da ne bi pomogli u datom trenutku. Obojici je iskreno žao što je došlo do razlaza s Mustapićem, kojega cijene kao osobu i sportaša, ali valja se sada okrenuti preuzetim obvezama. Debi će imati u gostima kod Žrnova, momčadi koja je znatno bolja nego jesenas kada su na Pržini izgubili s visokih 7:1. Iza žutih je rezultatski neuspješna mini serija, dva poraza i remi, a Žrnovo još uvijek traži mirnu luku spasa. Gusar je četvrti s 33 boda, Žrnovo osmo sa 17 bodova. Josip Žderić, Stanko Vlahović i Frane Jurković i dalje su na listi ozlijeđenih, hoće li biti još izostanaka zbog posla znat će se pred sam put na Korčulu.

– Kad smo igrali naš forte su bili borbenost i upornost, to ćemo tražiti od naših momaka. Nemamo neki čarobni štapić niti si umišljamo neke veličine, jednostavno pokušat ćemo ih prodrmati, motivirati da se pokažu u svijetlu pravih neretvanskih gusara – govori Anđelko Oršulić.


– Valja nam zbiti redove, maksimalno angažirano ući u svaki susret, borit se od prve do zadnje minute pa što bude. Ako bude trebalo skinut ću se u dres – kratko će Josip Parmać koji je ovog proljeća već odigrao nekoliko susreta iako se oprostio od aktivnog igranja.

RASPORED 19.KOLA 1 ŽNL DN (nedjelja, 28.travnja): GRUDA Sokol – ŠD Smokvica, ČILIPI Konavljanin – Župa dubrovačka, METKOVIĆ Metković – Orebić, VELA LUKA Hajduk 1932 – Croatia, POTOMJE Grk – Slaven, ŽRNOVO Žrnovo – Gusar.

Tekst i foto: Jurica Vukojević

U prilogu dvije slike s jesenskog susreta Gusar – Žrnovo 7:1 u Kominu (12.11.2018).