Sport

1.ŽNL, 8. kolo: GOSTI USPJEŠNIJI U DERBIJIMA, GUSARI MEĐU NJIMA

Odigrana su četiri susreta 8.kola prvoligaške konkurencije najjužnije županije, sutra se sastaju Jadran Smokvica i Orebić, a odgođen je susret u Metkovića na Štruvinom igralištu između domaćih onkovaca i žrnovskih kuneja.

Raspored je u ovoj dionici natjecanja donio tri susjedska derbija, u Krvavcu, Gabrilima i na Grudi. Od devet mogućih bodova gostima je pripalo čak sedam. Idemo redom.

Prvi neretvanski susjedi, narančasti iz Krvavca i žuti iz Komina, na Limanu su odigrali zanimljiv susret. Bolji, uspješniji i konkretniji bili su Kominjani. Žute je u vodstvo doveo najmlađi na terenu, 16-godišnji Toma Medak, u 20.minuti, njegov prvijenac u seniorskoj konkurenciji. Efektno je prebacio domaćeg vratara Marija Komazina. Maštralovcima je poravnanje donio početkom nastavka, u 52.minuti, prošlosezonski gusar Dane Dominiković.


Susret je odlučen polovicom drugog dijela kada su za žute pogađali Ante Sršen i Ivan Popović.

Veliki i važni bodovi za momčad trenera Josipa Tošića nakon turbulentnih zbivanja u Smokvici i odgode s Orebićem, a uoči derbija s liderom Slavenom na kominskoj Pržini.

Na igralištu Sv. Martin u Gabrilima domaća Croatia nije opravdala ulogu favorita, puni plijen u Čilipe odnosi Konavljanin, druga je to njihova pobjeda, slatka i važna u jednom od konaovskih derbij. Pobjednika je u 78.minuti odlučio Neven Dadić, drugi je ovo domaći poraz Croatije, nakon Metkovića, eto, na Sv. Martinu nazdravili su i nogometaši Konavljanina.

Zanimljivo, tvrdo i bez pogodaka bilo je na Gnjili, veliki bod s Grude nose zeleni iz Dubravke. Sokol je iznenadio lidera Slavena, ako se uopće može govoriti o iznenađenjima u nadmetanju prvih susjeda. Tu su uvijek moguća sva tri znaka, nije bilo pogodaka, ali zato je crvenih kartona.

Ukupno četiri, svakoj strani po dva pokazala je sutkinja Anita Nenada. Kod domaćina isključeni su Paulo Vukić (46) i Matej Grgić (73), a od gostiju Zoran Glavinić (46) i Josip Marinović (89). Tome treba dodati još šest žutih kartona gostima i jedan domaćinu.

Župa dubrovačka je došla do četvrte pobjede, slavili su minimalno protiv neuvjerljivog BŠK Zmaja, s napomenom da u 9.minuti nisu iskoristili opravdano dosuđeni jedanaesterac. U pobjedničkoj momčadi raspoložen je bio dvostruki strijelac Kristijan Prkut.

REZULTATI 8.KOLA 1 ŽNL DN:
Maestral – Gusar 1:3 (Dominiković 52 / T. Medak 20, Sršen 67, Popović 71),
Slaven – Sokol 0:0, Croatia – Konavljanin 0:1 (Dadić 78), Župa dubrovačka – BŠK Zmaj 2:1 (Prkut 14, 29 / Velemirović 52). (jv)