Sport

1. ŽNL, 15.kolo: DERBI U GABRILIMA, NEDOUMICE GUSARA OKO SASTAVA

Četvrto proljetno kolo donosi veliki derbi vodećeg dvojca, lider Croatija na svom igralištu Sv.Martin dočekuje prvog pratitelja kominski Gusar. Domaćinu puni plijen donosi mirniji hod prema naslovu prvaka dok bi slavlje žutih ili remi ostavio sve otvorenim do kraja. Croatia je favorit, a Gusar će neopterećen vrebati svoju prigodu.

Ništa manje zanimljivo i napeto neće biti na velolučkom Močnom lazu gdje se igra derbi začelja između posljednjeg Hajduka 1932 i u nastavku natjecanja ojačanog Sokola. Ostali susreti igrat će se u sjeni ovih derbija, izraziti favoriti su domaćini osim u Potomju gdje gostuje Župa dubrovačka.

Prva proljetna gostujuća pobjeda vratila je dobro raspoloženje u svlačionicu žutih iz Komina. Puni plijen u Smokvici ugrabila je znatno prorijeđena posada Žute podmornice hrabrom i odlučnom igrom.


Raspored natjecanja momčadi trenera Paviše Mustapića donosi drugo gostovanje zaredom, Gusar će na megdan lideru Croatiji. Veliki je to derbi vodećeg dvojca u kojem domaćinu pripada uloga favorita. Prije puta u Gabrila strateg Kominjana i dalje ne zna tko će mu sve biti na raspolaganju.

Zbog tri žuta kartona derbi preskače mladi Martin Šuman a u početnu postavu se vraća Darko Dodig. Ozlijeđenih i spriječenih je kao u priči, bolnica na Pržini određuje tko će igrati. U Smokvici je bilo samo 13 imena u zapisniku, ne bi bilo ništa čudno da se to ponovi.

– Navikli smo se na ovakvu situaciju, popis putnika znat će se u nedjelju ujutro. Bitno je da je atmosfera među momcima odlična, idemo se nadigravati, derbi je svima motiv pa ćemo vidjeti što će na kraju ispasti – najavljuje trener Mustapić.

RASPORED 15.KOLA (nedjelja, 31.ožujka u 16,30 sati): Metković – ŠD Smokvica, Žrnovo – Konavljanin, Hajduk 1932 – Sokol, Grk – Župa dubrovačka, Slaven – Orebić, Croatia – Gusar.
Jurica Vukojević

Foto sa jesenskog susreta Gusar – Croatia u Kominu