Sport

1. OKTAN FEST: Luka Barbir najbrži u klasi 1, Tiho Pažin drugi u klasi 3, Bartulović treći u klasi 2

Krenula su natjecanja iz Kalendara Prvenstva regije Jug Hrvatskog auto i karting saveza. Prvo je bilo autoslalom, i to prvi Oktan Fest u Metkoviću, koji se održao u organizaciji Auto kluba Racing Team Ploče, a koji je okupio vozače iz deset klubova.


Pojedinačno, nakon tri vožnje, najbrži u ukupnom poretku bio je Božidar Matijaš u Zastavi 750 (Auto karting klub Rogoznica), drugo mjesto je zauzeo Deni Kmetović (Zastava 850 – 1.0 / Auto klub Župa dubrovačka), a treće Tonći Matušić (Renault Clio 2,0/Auto klub Ragusa Racing).

Tonći Matušić je ostvario najbolji rezultat u klasi 3 serijskih vozila do 2000 cm 3 u kojoj je drugi bio Tihomir Pažin iz Ploča, a treći Dominik Puljizević, junior Raguse. U klasi 2 serije do 1600 cm 3 najbrži je bio Dado Velašević (Citroen Saxo/Ragusa Racing) ispred Filipa Bilote iz Trogira i Boža Jovanovića Bartulovića iz Metkovića, člana Ragusa Team Ploče, koji je nastupio u Mazdi MX5.

U jakoj klasi 5 sportskih vozila do 1600 cm 3 ugodno je iznenadio Đuro Žmirak (Citroen Saxo 1,6/Ragusa Racing), koji je pobijedio ispred Điva Franića (Auto klub Dubrovnik Racing) i Ivana Sentića (Ragusa Racing), koji su nastupili sa Hondama Civic 1,6.

U klasi 1 najbrži je bio Luka Barbir (Racing Team Ploče) ispred dvojice članova Ragusa Racinga, Matea Škode i Maria Matušića, svi su nastupili u Renaultu Twingo. U klasi 4 na prva dva mjesta članovi Rogoznice, Božidar Matijaš (Zastava 750) i Ivan Grozdanić (VW Polo), a treći Nikola Vatović (Peugeot 106/Ragusa Racing). U klasi 11 Deni Kmetović (Zastava 750-1.0/Župa dubrovačka) bio je brži od Nikole Violića (Zastava 850-1.0/Ragusa Racing).

Klupski, prvi autoslalom iz Kalendara Prvenstva regije Jug osvojio je Auto klub Ragusa Racing.

Piše Tonči Vlašić/Dubrovački vjesnik

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci