Sport

1. Kup lađarica Sedam jezera: U LUDOM FINIŠU POBJEDA DONJANKI

Prvo, premijerno izdanje utrke lađarica na Baćinskim jezerima okončano je pobjedom prve postave Donjanki iz općine Slivno.

U ludom, nezaboravnom finišu učenice trenera Ivana Sršena bile su uspješnije od Gusarica iz Komina. Donjanke su nakon izveslanih 4,6 km pobjegle neumornim pratiteljicama iz Komina za jedan metar, bolje rečeno za vrh pramca lađe.

Prekrasan ambijent Baćinskih jezera kao da je motivirao sve sudionice da pruže maksimum pa je sama završnica utrke pokazala koliko ljepote i uzbuđenja donose ova lađarska nadmetanja.


Ujedno, pokazatelj je ovo da nas na 8. Maratonu lađarica, s rekordnih 18 posada, očekuje pravi spektakl na Neretvi. Bit će sigurno žestoko i u ženskoj konkurenciji, Donjanke brane naslov od prošle godine a Kominke s dva zlata i jednim srebrom spadaju u sam vrh.

Lađarice Baćine u svom debitantskom nastupu, i to na svom terenu, zaslužile su broncu. Staševica, još jedan debitant, stigla je u cilj s četvrtim vremenom, a peta je bila druga posada Donjanki. Šteta što nije bilo više sudionica, ovoga puta ispriječila se viša sila, međutim odlična premijera zalog je za dobru budućnost ovog natjecanja u organizaciji UL Baćina.

Medalje i pehare najuspješnijima dodijelili su Ante Šunjić, predsjednik UL Baćine, Pavo Delija, predsjednik Udruge lađarica Neretve, i Ivan Marević, zamjenik gradonačelnika Ploča. (jv)

Foto: Eleonora Kužet