Sport

1 HRL (Ž), 6.KOLO: DALMATINKA U OSIJEKU

Poranit će ujutro rukometašice Dalmatinke na dalek put, preko Bosne će u ravnu Slavoniju. Sutra s početkom u 18 sati u Osijeku istoimeni domaćin ugošćuje djevojke s ušća Neretve. Susret je to redovitog 6.kola prvoligaške konkurencije.

Što se učenica trenera Ivana Jerkovića tiče arhivirale su veliku i vrijednu pobjedu protiv Sesveta, sve misli usmjerene su prema, za njih, najduljem gostovanju. Ne zavaravaju se u redovima Pločanki dosadašnjim učinkom Osječanki, sva četiri poraza (Podravka, Sesvete, Bjelovar, Koka). Jedan njihov susret je odgođen, i to onaj protiv riječkog Zameta. U isto vrijeme Dalmatinke su odigrale svih pet susreta i upisale tri pobjede (Zrinski, Trešnjevka, Sesvete) te dva poraza (protiv nedodirljivih Lokomotive i Podravke). Trener Jerković trebao bi na raspolaganju imati kompletan igrački kadar, nema bolesnih niti ozlijeđenih.

– Osijek je znatno kvalitetniji sastav nego što to sugerira trenutna pozicija na tablici. Uostalom, imali su za protivnike jake ekipe i njihova prava vrijednost tek će se vidjeti. Borbena su ekipa, nastojat ćemo se prilagoditi situaciji na parketu, te pokušati ponoviti obranu iz prethodnih nastupa. To je bilo dobro i ako to repriziramo, uz minimalni broj tehničkih pogrešaka, možemo se nečemu nadati. Nema kod nas nikakvog imperativa, jednostavno idemo se nadigravati – najavljuje trener Jerković.


U 6.kolu 1 HRL (Ž) još se sastaju: RIJEKA Zamet – Zrinski, ZAGREB Lokomotiva – Split 2010, KOPRIVNICA Podravka Vegeta – Murvica, SESVETE Sesvete Agroproteinka – Umag, BJELOVAR Bjelovar – Koka, slobodna je Trešnjevka.

Tekst i foto: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci