Sport

1. HBL: Metkovski boćari odradili posljednje pripreme prije početka nove sezone

Metkovski boćari su ovu nedjelju iskoristili za trening utakmicu jer je njihov nastup u 1. kolu Prve hrvatske boćarske lige odgođen za 15. prosinca, a trebali su igrati protiv Dugopolja. Bila je to prilika pozdraviti osvajača dvostruke srebrene juniorske medalje na SP u Kini Luku Gašpara i petog u brzinskom izbijanju Matu Ćorluku kojemu je jedan pogodak bio prepreka za ulazak u borbu za medalju.

Za BK Metković u novoj prvoligaškoj sezoni nastupaju Jozo Bebić, Andrija Ćorluka, Mate Ćorluka, Markica Dodig, Marko Dodig, Dubravko Dražeta, Luka Gašpar, Ante Jakić, Bruno Jurica, Ivan Kežić, Nediljko Kežić, Neven Kežić, Ivan Krstičević, Ivica Krstičević, Jure Krstičević, Ante Sršen, Mile Vidović.

U prvom dijelu prvenstva, koji se igra do kraja godine, boćari će odigrati 6 kola. Drugi dio prvenstva će početi 19. siječnja i imat će 12 kola. Metkovci će svoj prvi povratnički nastup imati u subotu u Poreču gdje ih dočekuje nimalo lak protivnik BK Istra, jednini koji su uspijevali parirati zagrebačkom Zrinjevcu.


Istra je dobra ekipa koju respektiramo. Nadamo se prvim bodovima jer smo igrački dobro pokriveni na svim pozicijama i možemo konkurirati za pobjedu svakoj ekipi u Ligi , rekao nam je Markica Dodig.

Županijska juniorska ekipa nastupat će u Metkoviću

U pločanskoj obitelj Gašpar ne nedostaje boćarskog talenta. Od ove sezone Lukin mlađi brat Marko i njegov suigrač iz BK Ploče Matej Vukanović nastupat će na juniorskom prvenstvu Hrvatske do 18 godina. Naime, klubovi s područja naše županije nemaju dovoljno igrača juniorskog uzrasta pa je zbog toga oformljena jedna županijska juniorska ekipa. Sve domaće utakmice igrat će se u Metkoviću gdje će u sljedeću nedjelju igrati protiv Sinjana. Naši juniori su prošlu sezonu završila na drugom mjestu na nivou Hrvatske.

Zanimljiv je podatak da će za dvije godine boćanje biti olimpijski sport, i to u brzinskim disciplinama, za što se posebno zalažu Francuzi koji imaju 3,5 milijuna registriranih igrača. Boćari će prvi put nastupati na OI 2024. u Parizu. Dolazi vrijeme kada će boćanje biti sve zanimljiviji sport u kojem će biti sve više mladih igrača. Možda bi trebalo razmišljati o formiranju boćarske škole na razini Metkovića ili doline Neretve jer potencijala za to kod nas itekako ima.

Tekst i foto: likemetkovic.hr