Regija

ŽUPANU TREBA NOVI AUTO OD 190 KONJA, CRNE BOJE, POGONOM 4×4, AUTOMATSKIM MJENJAČEM… Natječaj za nabavu objavljen je s detaljnim specifikacijama

Kako bi bili što opremljeniji za protokolarne poslove, upravna tijela Dubrovačko-neretvanske županije uskoro dobivaju novo vozilo: automobil vrijedan čak 400 tisuća kuna s PDV-om, s pogonom na sva četiri kotača te crne metalik boje, prenosi portal jutarnji.hr

Tako barem proizlazi iz dokumentacije koju je Dubrovačko-neretvanska županija objavila u Narodnim novinama, gdje su natječaj za novo vozilo objavili u utorak 29. svibnja, a u njemu, među ostalim, navode i mnoge druge specifikacije potrebne za automobil kojim će se obavljati poslovi protokola te jedinice regionalne samouprave.

Djelatnici županije i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić tako će se za potrebe protokola uskoro voziti u novom automobilu s minimalno 190 konjskih snaga, automatskim mjenjačem te gumama od 18 cola s alu naplacima, a novi auto mora imati i Bi-Xenon svjetla te pomoć pri kretanju uz uzbrdicu.


Kako bi djelatnici županije bilo što zaštićeniji, vozilo će obvezno, osim prednjih, morati imati i bočne zračne jastuke, a kako ispada iz troškovnika koji je Županija objavila u Narodnim novinama, ovaj put odlučili su se za kupnju umjesto leasinga. Razlog za nabavu, poručuju iz Županije, jest činjenica da je njihovo postojeće službeno vozilo prešlo već 400 tisuća kilometara i staro je 11 godina. Posebno naglašavaju kako je ono nabavljeno za vrijeme bivše županijske vlasti.

Trošak održavanja

– Tijekom godina troškovi održavanja postali su preveliki, stoga je zamjena vozila jedino rješenje. Kao što je poznato cijeloj hrvatskoj javnosti, Dubrovačko-neretvanska županija prometno je izolirana, o čemu se Županijska skupština očitovala izglasavanjem Deklaracije o prometnoj nepovezanosti. Razlog visoke kilometraže i posljedičnih kvarova postojećeg vozila su odlasci u druge dijelove RH, no prvenstveno u Zagreb gdje se donosi većina odluka koje izravno utječu na život stanovnika – stoji u odgovoru iz ureda župana Dobroslavića.

Jutarnji list