Regija

ŽUPANIJSKI STOŽER Za sada nema novoobljelih (26), prošlo je vrijeme prilagodbe za propusnice

Ispred OB Dubrovnik u 11 sati je održana konferencija za medije Županijskog stožera civilne zaštite s novim ingormacijama oepidemiji koronavirusa u našoj Županiji.

– Imamo isti broj oboljelih kao i jučer, 26. Stanje im je stabilno. Građani se dobro pridržavaju mjera, ali, nažalost, imamo i jedno kršenje samoizolacije. Moramo biti svjesni kako je medicinsko osoblje opterećeno, a mi im možemo pomoći ako se pridržavamo mjera, kazao je župan Nikola Dobroslavić.

U ovom trenutku se čekaju rezultati testiranja za dvadesetak osoba s područja Županije koji su jučer upućeni u Zagreb.


Na analizu smo uputili 189 u Zagreb. Četiri osobe su u karanteni. Tri osobe u RH su preminule zbog posljedica koronavirusa, nadam se da će nam to svima biti razlog i dokaz što se može dogoditi ako ne poštujemo mjere, kazao je načelnik Stožera Joško Cebalo.

– U OB Dubrovnik je sedam hospitaliziranih osoba i svi su dobrog općeg stanja. Jučer smo imali prvu izliječenu osobu, radi se o ženskoj osobi koja je bila četvrta hospitalizirana, izjavio je ravnatelj OB Dubrovnik dr. Marijo Bekić.

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević je kazao kako se na punktovima poštuju mjere o zabrani napuštanja mjesta prebivališta te kako je vrijeme prilagodbe prošlo, a kako su svi upoznati s mjerama.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo  DNŽ dr. Mato Lakić kazao je kako su obrađeni kontakti novozaraženih od protekloga četvrtka.

izvor: likemetkovic.hr