Regija

ŽUPANIJSKI SDP hitno traži omogućavanje testiranja na COVID-19 u dolini Neretve i Korčuli

Nakon više od pola mjeseca raznih aktivnosti koje su se poduzele u borbi protiv virusa COVID-19 Stožer civilne zaštite DNŽ sa ravnateljem OB Dubrovnik nije smatrao potrebnim u tom razdoblju omogućiti testiranje na taj isti virus u Dolini Neretve i na otoku Korčuli ili bar omogućiti uzimanje brisa pacijentima na tom području, koji bi se onda poslao na testiranje u Dubrovnik.

Još jednom se pokazalo kako su građani Doline Neretve, po pitanju zdravstva, građani drugog reda u Županiji.

Kako opisati apsurdnu situaciju u kojoj osoba iz Metkovića, koja sumnja na zarazu, treba dva dana dolaziti u OB Dubrovnik kako bi se testirala na COVID-19?


Vladajući bi je vjerojatno ponovno otpisali sa zaključkom kako je zdravstvo u Županiji na visokoj razini, no svatko iole razuman smatrao bi to neprofesionalizmom, nesposobnošću, nebrigom i neodgovornošću.

Tražimo od OB Dubrovnik i Stožera civilne zaštite DNŽ hitno omogućavanje testiranja na COVID-19 u Dolini Neretve i na otoku Korčuli, a u međuvremenu bar osiguravanje uzimanja brisa onima za koje se sumnja da su zaraženi.

Tražimo veću brigu i angažman za građane Doline Neretve i otoka Korčule u danima koji dolaze kao i omogućavanje dodatne medicinske opreme Domovima zdravlja na tom području.

SDP Dubrovačko-neretvanske županije

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za