Regija

Županijska uprava za ceste diljem Županije utrošila 27,7 milijuna kuna

cesta by dubrovacki.hr

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Nikša Konjevod izvijestio je župana Nikolu Dobroslavića o realizaciji 27,7 milijun kuna vrijednih projekata na redovnom i izvanrednom održavanju županijskih i lokalnih cesta u 2014. godini.
-Kao i svih prethodnih godina Županijska uprava za ceste prilikom održavanja cesta vodila se isključivo idejom o ravnomjernim ulaganjima na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Projekti koje smo odradili to i potvrđuju i vjerujem da su svi stanovnici DNŽ zadovoljni jer smo u okviru odobrenih nam sredstava uspjeli unaprijediti sve dijelove Županije u smislu cestovne infrastrukture- kazao je Konjevod.
Konjevod je županu najprije izložio projekte redovnog održavanja županijskih i lokalnih cesta u što je ŽUC uložio 17,2 milijuna kuna. Među projektima je istaknuo sanacije kolnika na dionicama Raba-Trn, Potirna-Tri Luke, Oštrikovac-Visočani, Grščica-Prižba, Popovići-Radovčići, Blato-Kozarica, Ston-Hodilje, Mandaljena-Mljekara te sanacije kolnika u Babini, Uskoplju, Otrić Seocima, Dubi konavoskoj, Kominu, Donjoj Vrućici te asfaltiranje kolnika u ulici Petra Krešimira u Metkoviću.
Kod izvanrednog održavanja, u što je uloženo 8,9 milijuna kuna, Konjevod je istaknuo projekt rekonstrukcije spoja na magistralu u Rogotinu (2,1 milijun kuna) te rekonstrukcija raskrižja na ulazu u Korčulu (1,7 milijuna kuna).
Također, Konjevod je naglasio da je u izradu projekata, studija i stručnog nadzora nad izvođenjem radova ŽUC je uložio dodatnih 1,6 milijuna kuna.

Tekst i foto: www.dubrovacki.hr