Regija

Županija: Porast broja dolazaka turista u odnosu na prošlu godinu

Dubrovačko-neretvanska županija i dalje bilježi porast u broju dolazaka i noćenja, pa je u prvih sedam mjeseci ove godine registrirano preko milijun i 45 tisuća dolazaka s ostvarenih gotovo četiri milijuna i 390 tisuća noćenja, a što je 15,7 posto više nego lani.

Samo u srpnju je na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno preko 404 tisuće dolazaka, što je 11,7 posto više nego u srpnju 2016. godine, dok je noćenja više za 9,5 posto nego u istom razdoblju 2016. godine, odnosno 2 milijuna i 47 tisuća.

Najviše dolazaka, ali i noćenja u razdoblju od siječnja do srpnja ostvarili su turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Hrvatske, Poljske, BiH, Francuske i Sjedinjenih Američkih Država. O uspješnosti ove turističke sezone govori i činjenica da je broj dolazaka i noćenja turista iz spomenutih država u porastu u odnosu na prošlu godinu.


Najveći broj dolazaka, veći u odnosu na 2016. godinu, ostvaren je na području grada Dubrovnika, a potom općinâ Konavle, Župa dubrovačka i Orebić te grada Korčule. I u broju ostvarenih noćenja, koji je također u porastu u odnosu na prošlu godinu, predvodi grad Dubrovnik, a slijede ga općine Orebić, Konavle i Župa dubrovačka te grad Korčula.

Kao i u 2016. godini, najveći broj turista koji su Dubrovačko-neretvansku županiju posjetili u prvih sedam mjeseci ove godine odsjeo je u hotelima i objektima u domaćinstvu.

 

Tekst: www.edubrovnik.org
Foto: ploce.com.hr