Regija Županija

Župan preuzeo ugovor o sufinanciranju projekta iz Programa prilagodbe klimatskim promjenama

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu upriličena je svečana dodjela ugovora o sufinanciranju projekata prilagodbe klimatskim promjenama u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina.


Riječ je o projektima koji se sufinanciranju putem Javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša, a ugovore korisnicima danas su dodijelili potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković te direktor Fonda za zaštitu okoliša Luka Balen.

Na navedeni javni poziv DUbrovačko-neretvanska županija je, u suradnji s Općinom Dubrovačko Primorje i Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA, prijavila projekt nabave i sadnje stabala uz šetnice i plaže na području Općine Dubrovačko primorje.

Ugovor o sufinanciranju, vrijedan 146.019,00 eura, preuzeo je župan Nikola Dobroslavić. Ukupna vrijednost projekta je veća od 182 tisuće eura.

Inače, danas su dodijeljeni ugovori o sufinanciranju ukupno 79 projekata. Odobrena sredstva Fonda za zaštitu okoliša iznose 17 milijuna eura.

Tekst i foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za