Regija

Zen Opuzen: Opuzen je na nekoliko danapostao središte street arta

U vikendu iz nas Opuzen je ponovno postao središte kulture i street arta na još jednom Zen Opuzen festivalu, piše Journal.hr.


Hrvatska Kalifornija, kako tepaju ovom gradiću tako je ponovno postala dom umjetnicima, performerima, plesačima i glumcima – koji su u nekoliko dana promijenili vizuru grada. Dolje je bio i fotograf Ernest Mazarekić koji nam je poslao i nekoliko fotografija atmosfere, crtanja murala, radionica i slično.

Festival već godinama ljeti u Opuzen dovodi umjetnike iz svih dijelova svijeta zaslužne za stvaranje jedne lijepe priče koja iz festivala u festival raste. Ovdje je sve pomalo i sve se stigne. Ovdje su ljudi opušteni i nasmijani. Ovdje se dobro jede i pije, a ponajviše druži. Zato ne čudi da svake godine ovaj festival dovede ne željne dobre zabave do samog juga Hrvatske. Street Artisti, land Artisti, ulični Performeri, DJ-i koji su nam ponovno pokazali kako umjetnosti nije samo ona koja je uokvirena i obješena na zid.

Ako ste propustili ovogodišnji festival, svakako nemojte propustiti posjetiti ovaj gradić ako vaš godišnji odmor navede u ove krajeve. Zidovi će ostati oslikani, a ovaj gradić predivan sve do idućeg susretna slučajnih i namjernih prolaznika čiji će se putevi ispreplesti baš ovdje – na Neretvi.

Tekst: Journal.hr / Foto: Ernest Mazarekić

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za