Regija

Zbog vjetra nema otvorene ceste za teretnjake i autobuse prema Dalmaciji

Zbog vjetra nema otvorene ceste za teretna vozila i autobuse iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog popunjenih odmorišta na autocesti A1 iz HAK-a mole vozače teretnih vozila i autobusa da ne kreću na put ili da se isključe iz prometa na prvom slobodnom odmorištu.

U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije.


Zbog vjetra, za sve skupine vozila zatvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te između čvorova Dugopolje i Bisko u oba smjera (obilazak dionice između čvorova Sveti Rok i Posedarje, samo za osobna vozila je državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin-Benkovac (ili Zadar) i obrnuto; Jadranska magistrala između Posedarja i starog Masleničkog mosta te Živogošće-Makarska, DC1 Gračac-Knin, DC1 brza cesta Solin-Klis, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno i Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su: A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i Gračac-Karin.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na: Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Karlobaga; državnoj cesti između graničnog prijelaza i mjesta Ličko Petrovo Selo i autocesta A7 između čvorova Orehovica i Šmrika.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su brojne trajektne linije: Zadar-Ist-Olib-Premuda, Zadar (Gaženica)-Brbinj, Šibenik-Kaprije-Žirje, Split-Supetar, Split-Vela Luka, Ubli-Vela Luka-Split, Sumartin-Makarska i Split-Vis.

U prekidu su i brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Zadar-Preko, Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice te katamaranske linije: Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Olib-Silba-Premuda-Zadar, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar s polaskom iz Zadra u 20 sati, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Rava, Šibenik-Kaprije-Žirje, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Milna-Vis, Split-Bol-Jelsa, Milna-Rogač-Split, Split-Hvar-Korčula.

Od danas su u prekidu i trajektne linije: Prizna-Žigljen, Porozina-Brestova, Vis-Split, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik te katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Ist-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar, Brbinj-Božava-Zverinac-Sestrunj-Rivanj-Zadar, Milna-Rogač-Split. Prekinute su i brodske linije: Vodice-Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za