Regija

Zbog poplave vrgoračkog polja, nema jagoda sljedećih 15 dana! A cijene?: “Bit će i poskupljenja”

Na vrgoračkom području polja jagoda doslovno su pretvorena u jezera pa je berba obustavljena. Voda je prekrila i mnoge plastenike. Rijeka Matica se izlila iz korita nakon što je na vrgoračkom području na dan padalo više od 200 litara kiše po četvornom metru.

Šteta je velika, a točno koliko zbrajat će se kad se voda povuče.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban rekao je danas da će povjerenstva će izaći i utvrditi štetu, a potom poslati sve u županiju. “A mi ćemo proglasiti prirodnu nepogodu i reagirati prema resornom ministarstvu”, rekao je župan


Reporter RTL-a Rade Županović uživo se javio iz vrgoračkog kraja koji je izvijestio da vrgoračkih jagoda sigurno neće biti narednih 15 dana dok se voda ne povuče.

Polje na istočnoj strani Vrgorca sada je jezero, a voda je duboka i više od dva metra. U tom dijelu najviše je nastradala vinova loza, zato je s njim u društvu bio Dario Gašpar, jedan od najpoznatijih vinara toga kraja.

“Situacija nije dobra, ne pričam to kao vinar, nego kao poljoprivrednik. Šteta će biti velika jer je enormno visoka voda, tako visoku nikad nisam vidio u ovom dijelu godine. Da je zima, bila bi blagoslov, sad je jako velika šteta”, rekao je Gašpar.

I njegovi vinogradi pod vodom su, do prije tri dana sve je bilo pokošeno i uredno, ali kaže da su poljoprivrednici ovog kraja već naviknuli na ovakve stvari.

“Vrgoračko područje zaboravljeno je od vlasti čim su dozvolili da se ovakva šteta ponovi”, rekao je ovaj vinar.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za