Regija

ZBOG NEMOGUĆNOSTI KONTROLE POSJETITELJA: U Makarskoj otkazane ribarske večeri

“S obzirom na novo stanje oko pandemije koronavirusa i utjecaj epidemiološke situacije na održavanje turističke sezone primorani smo otkazati organizaciju ribarskih večeri za ovu sezonu!”, poručili su iz Turističke zajednice grada Makarske i dodali:

“Prema odlukama nacionalnog stožera nije dozvoljeno organizirati manifestacije sa velikim brojem osoba, ukoliko se ne može osigurati kontrola prisutnih vezano uz poštivanje epidemioloških mjera i posjedovanje covid putovnice.

Dopisom ministrice turizma od 29.lipnja nam je preporučeno da sve manifestacije na kojima se ne može kontrolirati distanca i epidemiološke mjere treba otkazati.


Mišljenje lokalnog stožera civilne zaštite je isto kao i Ministarstva turizma, pa smo nakon tih konzultacija i preporuka bili primorani otkazati ribarske večeri.

Svjesni smo da bi održavanja takvih masovnih manifestacija moglo doprinijeti širenju koronavirusa, što bi prouzrokovalo veliku štetu što se tiče održavanja sigurne turističke sezone i dolaska turista u Hrvatsku. Nadamo se da ćemo u idućoj sezoni biti u situaciji organizirati cijeli program zajedno sa odjelom za društvene djelatnosti i kulturu”, priopćeno je iz Turističke zajednice Grada Makarske.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za