Regija

Završeni su građevinski radovi na prostorijama ispostave HGSS-a u Vrgorcu

Završeni su građevinski radovi na prostorijama ispostave HGSS-a u Vrgorcu. U redovima HGSS-a nalazi se trenutno šest vrgorskih volontera koji su dobili svoj novi dom u gradskim prostorijama.

Evo što je povodom toga na svojoj Facebook stranici napisao gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić.

“Za potrebe ispostave bez naknade ustupili smo 78m2 poslovnog prostora iza gradskog kolodvora kojeg smo prethodno upisali u vlasništvo grada sređivanjem imovinsko-pravnog statusa, promijenili otvore, osigurali priključke struje i vode.
Momci su volonterskim radom uredili prostorije koje će uskoro biti i opremljene.


U sastavu prostorija HGSS-a u Vrgorcu nalazi se dnevni boravak s kuhinjom, sanitarni čvor, oružarnica i ostavni prostor, garaža i spavaonica. U mandatu smo uveli praksus ufinanciranja djelatnosti rada HGSS-a.

Prostorno smo najveći grad u Splitsko-dalmatinskoj županiji s čak tri planinska vrha preko 1.000 m. Jedan dio PP Biokovo nalazi se na našem području. Imamo rast posjeta planinara, a svima su poznati problemi u našim područjima zbog poplava ili snježnih nanosa.

Ovaj tim koji prolazi obuke, ima prostor, a uskoro i opremu jamac je poboljšavanje sigurnosti na području našeg grada. Hvala svima koji su bili uključeni u stvaranje ispostave HGSS-a u Vrgorcu”, istaknuo je Pranić.