Regija

Završeni dani otvorenih vrata dubrovačke policije, cilj je animirati mlade za poziv policajca i upis na Policijsku akademiju

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska današnjom prezentacijom svojih vještina i opreme završila je dane otvorenih vrata.


Cilj ovakvih aktivnosti je približiti mladim ljudima iz naše Županije humanost i dinamičnost policijskog poziva te ih animirati za upis na Policijsku akademiju ‘‘Prvi hrvatski redarstvenik‘‘.

Na postavljenim info punktovima, mladi su mogli razgledati opremu koju u svom radu koriste policijski službenici – opremu interventne jedinice policije, opremu prometne policije, pijane naočale, protueksplozijsku opremu i opremu kriminalističke tehnike.

Policijski demo tim interventne policije prikazao je okupljenima vježbe primjenu policijskih ovlasti, tehnike borilačkih vještina, obranu od naoružanog i nenaoružanog napadača, postupanje kod težih narušavanja javnog reda i mira i sl. Djelatnici kriminalističke tehnike su pojasnili kako se prikupljaju tragovi na mjestu događaja, a rad policije predstavio je i inspektor Hunt, koji je zajedno sa svojim vodičem Marijom Žigićem pokazao kako otkriva drogu skrivenu u putnim torbama.

Na kraju programa policijski službenici su odigrali revijalnu nogometnu utakmicu sa srednjoškolcima Privatne gimnazije Dubrovnik u kojoj su rezultatom 3:0 pobjedu odnijeli policijski službenici.

Foto: Policijska uprava dubrovačko neretvanska

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za