Regija

ZAVRŠEN VESELI PROGRAM KUĆE DJEDA BOŽIĆNJAKA U BRISTU

Jučer je u Bristu svoja vrata zatvorila ovogodišnja Kuća Djeda Božićnjaka. Riječ je o projektu koji se odvijao u okviru Adventa u Gradcu s ciljem da obogati predblagdansko vrijeme najmlađih stanovnika općine Gradac nizom zabavnih i edukativnih aktivnosti. Ujedno, riječ je o humanitarnom projektu budući da su se u Kući Djeda Božićnjaka prikupljala sredstva za socijalno ugrožene obitelji Općine Gradac.

“Prije točno godinu dana započeli smo rad udruge Mladi svijet s našim prvim projektom: Kuća Djeda Božićnjaka. Rijetki su vjerovali u uspjeh, ali dokazali smo tada i u ostalim projektima da mi to možemo, i ne samo da možemo nego smo nadmašili sva očekivanja. Ovogodišnjom Kućom Djeda Božićnjaka ispričali smo još jednu lijepu priču. Našoj smo djeci pružili tri dana igre, zabave i smijeha. Dječji osmjeh i dječja iskrenost je nešto što treba biti u nama cijeli život. A posebno u blagdansko vrijeme”, izjavila je Danica Knežević, predsjednica Udruge Mladi svijet.

Kuća Djeda Božićnjaka bila je otvorena u Domu kulture Brist, u razdoblju od 18. do 20. prosinca, svakodnevno od 15 do 19 sati. Ove godine djeca su uživala u raznim radionicama, igrama, nastupu dječjeg zbora „Mali i veliki“, karaokama, igrama s planinarima, plesu te druženju s Djedom Božićnjakom i njegovim pomoćnikom Vilenjakom. Cilj je projekta bio potaknuti aktivno provođenje slobodnog vremena i kreativnog stvaralaštva djece, aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici te istaknuti važnost humanitarnog djelovanja i volonterskog rada.

“Neke su kuće izgrađene od kamena, neke od drva, dok je naša Kuća Djeda Božićnjaka izgrađena od ljubavi članica udruge Mladi svijet. Stoga im i ovim putem zahvaljujem na vrijednom radu, brizi i vremenu koje su posvetile kako bismo djeci općine Gradac uljepšali ovaj Advent. I dok ovogodišnja Kuća Djeda Božićnjaka polako zatvara svoja vrata, mi se već radujemo sljedećim projektima. Do tada, od srca svima želim čarobne blagdane”, zaključila je Ivana Andrijašević, dopredsjednica Udruge Mladi svijet.

Projekt Kuća Djeda Božićnjaka podržali su brojni sponzori: Turistička zajednica Općine Gradac, Zavičajna zbirka Gradac, ZAMP, caffe bar Grof iz Gradca, Stomatološka ordinacija dr. Leo Pivac iz Makarske, caffe bar Delfin iz Zaostroga, apartmani Luce iz Gradca, obrt M&M, mjenjačnica LET Ploče, pizzerija Gustirna iz Gradca, beauty centar Irena iz Gradca te HPD Adrion iz Gradca.