Regija

Završen Bike Weekend „Neretvanski đir”

U nedjelju 24.09.2023.g. završio je 4. Bike Weekend „Neretvanski đir“ u organizaciji BK Metković uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta RH. 150 biciklista brusilo je svoje vještine na utrci nacionalnog prvenstva u disciplini eliminator, te na međunarodnoj biciklističkoj utrci XCO Predolac. Zahtjevnu i dinamičnu stazu na brdu Predolac dodatno je otežala i kiša, ali to nije smetalo natjecateljima iz 11 država (Hrvatska, BiH, Italija, Poljska, Slovenija, Izrael, Francuska, Irska, Češka, Austrija,  Mađarska) da odvezu utrku, te skupe vrijedne UCI bodove za nastup na olimpijskim igrama u Parizu 2024.


U najjačoj kategoriji ELITE kod muškaraca zlatom se okitio HUEZ Emanuele (ITA), dok je u istoj kategoriji kod žena primat ponijela MARCHET Giorgia (ITA). Ostali rezultati mogu se pogledati na  https://www.stoperica.live/races

Zbog nevremena koje je pogodilo Metković odgođen je prigodni program za djecu s posebnim potrebama, te će se isti održati u nedjelju 01.10.2023. na Trgu kralja Tomislava s početkom u 12,00 sati.

Predsjednik BK Metković Dalibor Talajić dao nam je osvrt na ovaj događaj:

Četvrtu godinu u nizu uspješno smo organizirali naš Neretvanski đir. Iako nam vrijeme nije bilo naklonjeno uspjeli smo sve sprovesti kako treba i na najbolji mogući način. Ponosni smo što smo i ove godine na 2 utrke imali 150 natjecatelja iz čak 11 država što je znak da radimo dobar posao. Isti ti natjecatelji su pohvalili naš trud koji ulažemo u ovaj sport, te najavili svoj dolazak i iduću godinu. To nam je veliki poticaj za daljnji rad i vjetar u leđa. Što se tiče same pripreme staza velikih smo problema imali radi nevremena koje je pogodilo Metković, te smo čak radi sigurnosti natjecatelja morali i zatvoriti jedan dio staze na međunarodnoj utrci XCO Predolac. Nismo htjeli riskirati sigurnost natjecatelja, a vjerujte mi njihova sigurnost bi bila sigurno ugrožena na ovoj tehnički zahtjevnoj stazi.

Zbog nevremena smo morali odgoditi i prigodni program za djecu s posebnim potrebama koji smo organizirali s UCDPDN Leptirići, te ćemo isti održati u nedjelju 01.10.2023. na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću. Sretan sam što ćemo  pokazati da sva djeca imaju mogućnost bavljenja sportom i da ih ništa u tom ne može spriječiti samo ako se malo potrudimo. Nadam se da će i ostali sportski klubovi krenuti našim stopama, jer kao što sam rekao potrebno je samo malo truda.

Za kraj bi se zahvalio Ministarstvu turizma i sporta na sufinanciranju Đira i što su prepoznali naš projekt, Gradu Metkoviću, svim sponzorima i prijateljima Kluba bez kojih sigurno ne bi ovo mogli organizirati. Hvala našim volonterima koji su predano radili svoj posao na utrkama i naravno svim medijima koji su nas pratili i izvještavali o događanjima na Điru. Ako sam nekoga zaboravio neka se ne naljuti, jer još mi se nisu slegli dojmovi.

Slijedeći Neretvanski đir održat će se 18. i 19.05.2024., a mi ćemo kao i dosada dati sve od sebe da u najboljem svjetlu predstavimo naš Klub i naš Grad – kažu iz Biciklističkog kluba Metković.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za