Regija

ZARAZA BUKTI U NEUMU Nema kolektivnog imuniteta: U jednom danu otkriveno je 10 novozaraženih

Neum više nije korona free zona. Prema službenim informacijama Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije u Neumu je proteklih dana zabilježen porast oboljelih, samo u jednom danu bilo je deset novootkrivenih a jedna žena rođena 1941 godine preminula je u Sveučilišnoj bolnici u Mostaru, prenosi Slobodna Dalmacija.

Statistički gledano u Neumu vlada velika zaraza i epidemija je na vrhuncu. Naime, zaraženo je 0.2 posto stanovnika te općine koja po Wikipediji broji 4960 stanovnika.

Usporedbe radi, tih 0.2 posto zaraženih stanovnika Neuma u jednom danu statistički (uzimajući u obzir ukupan broj stanovnika) odgovara broju od 85 osoba u Dubrovniku, 33 u Metkoviću, 18 u Pločama te čak 352 osobe u Splitu.


Tako dolazimo do zanimljivih statističkih podataka prema kojima Neum nije nikakva korona free zona u kojoj se ne moraju nositi maske niti poštivati epidemiološke mjere već je itekako rizično područje za širenje bolesti to više što su u svakodnevnim aktivnostima stanovnici Neuma navezani na dolinu Neretve i Dubrovnik.

Posljednjih dana mediji su brujali o tome kako je Neum stekao kolektivni imunitet te da se tamo ne poštuju epidemiloške mjere niti ima previše interesa za cijepljenje protiv Covida-19.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za