Regija

Započela 30. smotra folklora

Smotra folklora by metkovic.hr

Otvaranjem dviju izložbi, likovne pod nazivom Evo ti kola, mladosti moja i izložbe cvijeća Cvjećarnice Flamingo naziva Cviće moje sinoć je u GKS-u Metković započeo službeni program 30. smotre folklora Na Neretvu misečina pala.
Cvjećarnica Flamingo domaćoj publici predstavila se izložbom prekrasnih cvjetnih aranžmana, koji šarenilom boja i prelijepim dekoracijama nikoga od prisutnih nije ostavila ravnodušnim. O dugogodišnjoj suradnji s Cvjećarnicom Flamingo govorio je prof. Vidoslav Bagur koji je u kraćem govoru najavio i ostala događanja u okviru 30. smotre folklora. U glazbenom dijelu nastupila je Pučka pjevačka skupina Borovčanke.
Uslijedila je likovna izložba Evo ti kola, mladosti moja o čijem je postavu i organizaciji govorio prof. Stanko Špoljarić iz Zagreba. Prisutne je prigodnim riječima pozdravio gradonačelnik Božo Petrov koji je izložbu i otvorio. Tom prigodom gradonačelnik Petrov je prisutnim autorima izloženih radova uručio zahvalnice za sudjelovanje. Otvaranje izložbe uveličali su članovi Mandolinskog orkestra KUD-a Metković pod ravnanjem Tomislava Hercega.
Večeras u 18 sati na Trgu kralja Tomislava održat će se svečano otvaranje Smotre nakon čega možete pogledati prvu plesnu večer u Gradskom kulturnom središtu Metković s početkom u 19,20 sati.

Tekst i foto: www.metkovic.hr