Regija

ZAJEDNICA BRANITELJA HDZ-a DNŽ “Gojko Šušak”: Za predsjednika izabran Teo Andrić

Teo Andrić jednoglasno je izabran za predsjednika Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak Dubrovačko – neretvanske županije na jučerašnjoj Izbornoj skupštini održanoj u Orašcu. Za dopredsjednike izabrani su Ivica Antunović iz Metkovića i Danko Mirošević iz Blata.

Izbornoj skupštini nazočili su i izaslanik premijera Plenkovića i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko – neretvanske županije Branko Bačić, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ general Miljenko Filipović, Župan Nikola Dobroslavić, zamjenici Joško Cebalo i Žaklina Marević, dubrovački gradonačelnik Mato Franković, saborska zastupnica Sanja Putica, načelnici općina u Županiji, kao i 203 branitelja iz Dubrovačko – neretvanske županije.

Novi Zakon o braniteljima, neadekvatno prostori za rad, sat povijesti o Domovinskom ratu u školama bile su teme Andrićevog programa za kandidaturu, a nakon čeveromjesečne funkcije koordinatora na koju je imenovan nakon raspuštanja bivšeg vodstva Zajednice. Branitelji, istaknuo je, suprotno slici koju su o toj populaciji stvorili mediji, nisu luzeri nego oni koji su, kad je trebalo, ostavili sve i pošli braniti svoje.


Gradonačelnik Franković osvrnuo se na braniteljske stanove i zemlju na Nuncijati, dok je župan dobroslavić dodao kako je izuzetno ponosan na branitelje kojih je najviše u HDZ-u. Nije semogla izbjeći tema Pelješkog mosta, a na skupštini je prikazan i film o Gojku Šušku.

Za članove županijskog odbora izabrani su Anto Bezek u Lumbardi, Ivan Čotić u Pojezerju, Petar Didović na Mljetu, Mato Dragobratović u Slivnu, Nedjeljko Galov u Zažablju, Mato Handabaka u Župi dubrovačkoj, Matko Jasprica u Janjini, Bruno Koludrović u Trpnju, Nikša Lujo u Dubrovačkom primorju, Miroslav Roso na Orebiću, Marijo Šetka u Pločama, Gordan Špero u Dubrovniku, Kuzma Tomašić u Smokvici, Hrvoje Vučković u Kuli Norinskoj, Ivica Živković na Lastovu i Branko Žuvela u Vela Luci. Tajnik je Nikša Sentić, a rizničar Vlaho Ivaniš.

dubrovacki.hr