Regija

ZAHLAĐENJE More je jutros do 12 stupnjeva toplije od zraka, na planinama temperature ispod nule!

Tijekom subote Dalmaciju je zahvatila hladna fronta koja je donijela jaku i olujnu buru, lokalne nevere i desetak stupnjeva niže temperature zraka.

Kako piše Dalmacija danas, najviše oborina palo je području Zadra, te u Zagori gdje se bilježilo do 33 litre oborine. Uz obalu, južnije od Šibenka oborina je bilo vrlo malo, a lokalno su potpuno izostale.

Ono što nije izostalo je zahlađenje, pa su tako na najvišim planinskim vrhovima Dalmacije bilježene i negativne temperature.


Minimalne temperature zraka u Zagori kretale su se od 3 do 9 stupnjeva u Zagori, te od 8 do 16 stupnjeva Celzijevih na obali i otocima. Službeno, najtoplija je jutros bila Palagruža sa 16.5°C.

More se, još uvijek, nije ohladilo. Tako je u Splitu, Hvaru, Mljetu i Dubrovniku mjereno čak 24°C, u Šibeniku 23°C, a u Zadru i Komiži 22°C. More je na nekim lokacijama bilo i do 12 stupnjeva toplije od zraka.

Ostatak dana prevladavat će sunčano vrijeme. Puhat će slaba i umjerena, mjestimice u prvom dijelu dana još jaka bura i sjeverozapadnjak, a ponegdje će danju okrenuti na jugozapadni i zapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 21 do 23 °C.