Regija

ZADNJI VIKEND LJETA: Zaboravite na vedre dane!

Pred nama je posljednji vikend kalendarskog ljeta. Za razliku od prethodnih dana pa i tjedana, dani pred nama više neće biti stabilni. Ipak, jaka promjena vremena se ne očekuje.

Dalmacija danas donosi prognozu vremena za kraj tjedna.


Petak će biti promjenjiv. U noći će oblačnije biti na sjeveru Dalmacije, povremeno uz oborine, od jutra će povremene kiše biti u srednjoj, a popodne i južnoj Dalmaciji. Ipak, velik dio dana proteći će u znaku suhog vremena. Puhat će slabo do umjereno jugo. Bit će sparno, vrlo toplo i vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 24 do 28°C.

Subota će biti vrlo promjenjiva. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a povremeno će biti kiše ili pljuskova. Iako se ne očekuju značajnije količine oborine, lokalno bi moglo pasti preko 20 litara kiše po kvadratnom metru. Puhat će slab vjetar, noću burin, danju jugozapadnjak. Bit će neznatno svježije s najvišim dnevnim temperaturama od 21 do 27°C.

Više sunca moglo bi biti u nedjelju, iako se ni tada ne može isključiti mogućnost prolaznog pljuska. Puhat će slab do umjeren dnevni vjetar i ponovno će biti toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 25 do 30°C.

U nedjelju promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Danju će biti dosta suhog vremena i sunčanih razdoblja. Navečer s mora jače naoblačenje s kišom, ponegdje i pljuskova s grmljavinom. Danju slab jugozapadnjak, navečer će zapuhati umjereno jugo. I dalje toplo i vrlo toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 23 do 28°C.

Promjenjivo će biti i u sljedećem tjednu, piše Dalmacija danas.