Regija

ZABRINUTI PACIJENTI: U splitskoj bolnici ponestaje lijekova za onkološke bolesnike

U redakciju Slobodne Dalmacije jutros je pristglo nekoliko mailova građana čiji su članovi obitelji onkološki bolesnici.


U tim mailovima upućene su pritužbe na činjenicu da je na Klinici za onkologiju i radioterapiju KBC-a Split počelo nedostajati lijekova za onkološke bolesnike.

Takva razočaravajuća informacija bila je za očekivati budući se u proteklih desetak dana nije postigao dogovor između Ministarstva zdravstva, odnosno Vlade s jedne strane i veledrogerija s druge strane o plaćanju duga veledrogerijama koji iznosi 6,5 milijardi kuna (oko 855 milijuna eura).

Kako bi provjerili ovu informaciju, Slobodna je nazvala prof. dr. sc. Eduarda Vrdoljaka, šefa splitske onkologije, koji im je potvrdio tu vijest:

“Nažalost, počinje nam nedostajati nekih onkoloških lijekova. No moram umiriti javnost, a prije svega naše pacijente, da se nikome od njih neće ništa u zdravstvenom smislu dogoditi ukoliko dan, dva ili tri ne prime terapiju. Nadamo se kako će se situacija u sljedećih nekoliko dana riješiti”.

Nitko u splitskoj bolnici nije kriv za ovu situaciju, već treba očekivati da u što skorije vrijeme veledrogerije i resorno ministarstvo iznađu rješenje ovog gorućeg i vrlo opasnog problema.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za