Regija

VRLO NESTABILNO Tjedan ispred nas nigdje bez kišobrana

Dani vikenda za nama donijeli su dva suprotna lica jeseni. Dok je subota bila sunčana uz jutarnju hladnoći i dnevnu toplinu, nedjelja je donijela oblake, jugo i povremenu kišu. Jutarnje temperature bitno su porasle, a dnevne neznatno pale.

Sve je to donijela sredozemna ciklona čija će glavnina pogoršanja stići danas u drugom dijelu dana.

Kako prognozira Rade Popadić za Dalmaciju danas, novi tjedan općenito donosi izrazito promjenjivo vrijeme iako ne treba računati na to da će nas stalno pratiti kiša. Neku dani, poput ponedjeljka i petka, sadržavat će više kiše, a u ostalima će kiša većinom biti rjeđa pojava. No gotovo da ne postoji dan u kojem neće pasti barem minimalna količina kiše. Također vrijedi istaknuti da u Dalmaciji ovog tjedna neće biti zahlađenja, a za vikend će temperature čak malo i porasti.


Ponedjeljak će biti pretežno oblačan, povremeno uz kišu. Kiša će biti znatno češća u drugom dijelu popodneva i navečer. Južnije od Šibenika puhat će umjereno do jako jugo, kasno navečer u Konavlima i lebić. Sjevernije slab vjetar promjenjiva smjera. Jutro osjetno toplije u odnosu na prethodne dane, a najviše dnevne temperature zraka bit će većinom od 17 do 22°C.

U utorak znatno stabilnije uz duža sunčana razdoblja. Dok u većini predjela značajnije kiše neće biti, obilniji pljuskovi s grmljavinom najizgledniji su na krajnjem sjeveru Dalmacije. Vjetar će biti znatno slabiji u odnosu na ponedjeljak, većinom s jugozapada. Prema kraju dana na jugu Dalmacije jugo, a kasno navečer podno Velebita umjerena bura. Jutarnje temperature zraka bez veće promjene, danju neznatno toplije u odnosu na ponedjeljak.

Srijeda će biti promjenjiva s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Mogućnost povremenih oborina veća je ujutro, a suhog vremena u drugom dijelu dana. Puhat će umjereno do pojačano jugo. Najviše dnevne temperature od 18 do 23°C.

Približavanje novog ciklonalnog centra tijekom četvrtka uzrokovat će novo jačanje juga osobito krajem dana kada su na moru mogući vrlo jaki udari. Na sjevernom Jadranu i krajnjem sjeveru Dalmacije kiša će biti česta, a bit će i obilnih pljuskova s grmljavinom. Grmljavinski pljuskovi su u drugom dijelu dana mogući i na južnom Jadranu. Na većem dijelu srednjeg Jadrana bit će dosta suhih razdoblja, iako povremeno uz kišu ili pljuskove. Bit će relativno toplo uz najviše dnevne temperature zraka od 19 do 23°C.

Petak će biti vrlo promjenjiv, povremeni uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Pri tome će kiša biti češća na sjevernom i južnom Jadranu, a na srednjem će biti i dužih suhih razdoblja. Puhat će jugo koje će na moru Dalmacije ujutro ponegdje imati olujne udare, slabit će tek navečer. Zadržat će se toplo.

Subota donosi promjenjivo vrijeme s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Oblačnije uz češću kišu bit će na sjevernom Jadranu, a više suhog vremena na južnom. Općenito, jutro će biti kišovitije od popodneva i večeri. Vjetar u slabljenju, u drugom dijelu dana gotovo tiho. Bit će relativno toplo.

U nedjelju više suhog vremena, iako je tek povremeno moguća slaba kiša. Zapuhat će umjeren sjeverozapadnjak koji će biti jači na otvorenom moru kasnije popodne. Zadržat će se toplo.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za