Regija

VRIJEME LJETNO Šta nas čeka preko vikenda? Hoće li nas iznenaditi pljuskovi i grmljavina?

Bližimo se sredini svibnja, posljednjem mjesecu klimatološkog proljeća, a od jučer su temperature zraka u velikom dijelu Hrvatske prave ljetne. Naime, u četvrtak su najviše dnevne temperature zraka u unutrašnjosti zemlje prelazile vrućih 30 stupnjeva Celzijusa, a prve vrućine danas su moguće u nekim dijelovima Dalmacije.

Ipak, i dane vikend, subotu i nedjelju, uglavnom su u Dalmatinskoj zagori i tek ponegdje uz obalu mogući popodnevni grmljavinski pljuskovi. Bez obzira na to, zadržat će se natprosječno toplo, prognozira Rade Popadić za Dalmaciju danas.

Danas nas očekuje pretežno vedro vrijeme. Danju će puhati slab maestral, a kasno popodne među otocima može biti umjerenog zapadnjaka. Navečer tiho ili slaba bura. Bit će vrlo toplo i vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 23 do 30°C.


Subota će biti pretežno ili djelomično sunčana. Poslijepodne se u Zagori očekuje prolazno pojačan razvoj oblaka uz mjestimične pljuskove s grmljavinom. Pokoji pljusak popodne može stići i do obale. Noću tiho ili burin, danju slab maestral. Bit će vrlo toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 22 do 28°C.

Slično i u nedjelju. Veći dio dana pretežno sunčano. Popodne u Zagori i samo ponegdje uz obalu, uz prolazno jači razvoj oblaka, može biti slabih i kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom. Puhat će slab dnevni vejtar. Najviše dnevne temperature od 21 do 27°C.

Još toplije vrijeme očekuje nas u prvom dijelu sljedećeg tjedna. U utorak u dijelu Dalmacije temperature mogu i prijeći vrućih 30°C.