Regija

VRGORSKO POLJE POSTALO JEZERO Vodostaj Neretve raste, prijeti katastrofa

Od početka mjeseca, a osobito zadnja dva dana, posvuda su pale značajne količine kiše, u većini predjela preko 100, u nekim i preko 200 litara kiše po kvadratnom metru. Ipak, najgore je u južnoj Lici. Na području Gračaca od početka mjeseca je palo oko 500 litara kiše po metru kvadratnome, piše Dalmacijadanas.hr.

Dan obilježava i snažan vjetar. Dok u Dalmaciji puše jugo, na sjevernom Jadranu puše bura. Podno Velebita ima orkanskim udara preko 120 km/h. Prema podacima DHMZ-a, najjače jugo u Dalmaciji puše na makarskom području, do 97 km/h. Jugo u Splitu ima udare do 86 km/h.

Vrgorac je među područjima koja su primila 200 litara kiše, a zbog obilnih oborina u Dalmaciji i BiH počelo je plavljenje Vrgorskog polja. Inače, ovo je polje posljednje u nizu krških polja – od Duvanjskog, preko Sinjskog i Imotskog, te voda s tih područja završava u Vrgorskom polju.


Plavljenje je počelo tijekom nedjelje dana, te je poplavljen najniži dio polja. Pod vodom su se tako našle stotine trsova vinove loze, no pravi problemi mogli bi tek nastupiti.

Foto: Saša Petreković/metkovic.hr

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za