Regija

VOZAČI, OPREZ! Prometna nesreća na A1 između Vučevice i Dugopolja, vozi se usporeno

Zbog prometne nesreće vozi se usporeno na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Vučevica i Dugopolje u smjeru Dubrovnika, i na državnoj cesti DC56 Klis-Grlo kod Klisa, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Također zbog prometne nesreće promet je prekinut na ŽC3034 u mjestu Lukarišće kod Dugog Sela, a obilazak je lokalnim cestama.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).


Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni.

Zbog održavanja međunarodne brdske auto utrke 18. i 19. rujna (subota i nedjelja) od 7,30 do 18 sati bit će zatvorene ŽC Most-Prodani i lokalna cesta Svi Sveti-Sveti Donat.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U nedjelju, 19. rujna od 10,30 do 13,45 sati zbog međunarodne triatlon utrke “I feel Slovenia Ironman 70.3 Slovenian Istria” bit će zatvorena državna cesta DC208 Črni Kal-Kubed-Gračišče u Sloveniji te se preporuča korištenje alternativnih graničnih prijelaza umjesto GP Požane-Sočerga.

U pomorskom prometu nema poteškoća.