Regija

Vlada i Sabor odbili amandmane Bože Petrova: nema novca za spojnu cestu, most, rotore, GP..

Vlada RH je odbila sve zastupničke amandmane na prijedlog proračuna za 2018. godinu osim jednog kojega je predložio HNS, a vezan je za Hrvatske ceste i sanaciju klizišta. Saborska većina slijedi stav Vlade, pa isto to čini i u saborskoj proceduri izglasavanja Proračuna RH za 2018.

Tako su odbijeni svi amandmani koje je uputio potpredsjednik Sabora Božo Petrov, a vezani su za infrastrukturne projekte u Metkoviću i dolini Neretve vrijedne 67 milijuna kuna: izgradnja spoja Metkovića s autocestom, izgradnja novog mosta preko Neretve, proširenje GP Metković, kružni tokovi u centru Metkovića na cesti D9, planiranje i izgradnja Centra za agrume u Opuzenu.

Premda smo se nadali se da će vladajuća većina u Vladi i Saboru (HDZ-HNS-manjine-nezavisni) imati sluha za ove prijedloge jer nadilaze dnevno-političke razmirice i u interesu su lokalnog stanovništva, to se ipak nije dogodilo. Ne možemo se oteti dojmu da su u našem društvu stvari izokrenute naopako: politika, kao javno djelovanje, često nije u službi građana, već su građani u službi politike. Ovo osobito vrijedi svakih četiri godine, a nekada i češće.


U proračunu tešku 133 milijarde kuna, eto, ne može se naći 67 milijuna kuna za probleme prometnog kaosa i izoliranosti koji su nam nametnuti od strane same države, za povezivanje s autocestom, za izgradnju Centra za agrume… Možda bude neki drugi put!

likemetkovic.hr