Regija

Vlada i Sabor odbili amandmane Bože Petrova: nema novca za spojnu cestu, most, rotore, GP..

Vlada RH je odbila sve zastupničke amandmane na prijedlog proračuna za 2018. godinu osim jednog kojega je predložio HNS, a vezan je za Hrvatske ceste i sanaciju klizišta. Saborska većina slijedi stav Vlade, pa isto to čini i u saborskoj proceduri izglasavanja Proračuna RH za 2018.

Tako su odbijeni svi amandmani koje je uputio potpredsjednik Sabora Božo Petrov, a vezani su za infrastrukturne projekte u Metkoviću i dolini Neretve vrijedne 67 milijuna kuna: izgradnja spoja Metkovića s autocestom, izgradnja novog mosta preko Neretve, proširenje GP Metković, kružni tokovi u centru Metkovića na cesti D9, planiranje i izgradnja Centra za agrume u Opuzenu.

Premda smo se nadali se da će vladajuća većina u Vladi i Saboru (HDZ-HNS-manjine-nezavisni) imati sluha za ove prijedloge jer nadilaze dnevno-političke razmirice i u interesu su lokalnog stanovništva, to se ipak nije dogodilo. Ne možemo se oteti dojmu da su u našem društvu stvari izokrenute naopako: politika, kao javno djelovanje, često nije u službi građana, već su građani u službi politike. Ovo osobito vrijedi svakih četiri godine, a nekada i češće.


U proračunu tešku 133 milijarde kuna, eto, ne može se naći 67 milijuna kuna za probleme prometnog kaosa i izoliranosti koji su nam nametnuti od strane same države, za povezivanje s autocestom, za izgradnju Centra za agrume… Možda bude neki drugi put!

likemetkovic.hr

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za