Regija

Vlada RH donijela Zaključak – gradit će se cesta od Vida do Novih Sela – spoj Metkovića na autocestu

Vlada RH na današnjoj je sjednici, na prijedlog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture donijela Zaključak vezan za projekt izgradnje spojne prometnice od županijske ceste ŽC6218 u naselju Vid do državne ceste DC62 u naselju Nova Sela.

Cilj projekta je formiranje cestovnog koridora koji će skratiti putovanje od Metkovića do čvorišta na autocesti A1 i do rubnog sjeverozapadnog prostora Dubrovačko-neretvanske županije.

Projektom se planira izgradnja nove spojne prometnice od Vida u Gradu Metkoviću do državne ceste DC62 u Novim Selima, u Općini Kula Norinska. Novoprojektirana prometnica će se na širu cestovnu mrežu povezati uklapanjem u postojeći kolnik županijske ceste u Vidu formiranjem trokrakog “T” raskrižja, dok je na lokaciji priključka na državnu cestu u Novim Selima, predviđena izgradnja kružnog raskrižja s uređenjem pripadajućih privoza. Ukupna duljina zahvata iznosi 7,6 km.

Do kraja 2023. godine planira se izraditi idejni projekt te ishoditi lokacijsku dozvolu, a do kraja 2024. godine izraditi glavni projekt, urediti imovinsko-pravne odnose, ishoditi građevinsku dozvolu te raspisati natječaj za izvođenje radova. Izgradnja same spojne prometnice planira se provesti tijekom 2025. i 2026. godine.


Ukupan iznos sredstava potrebnih za provedbu ovog projekta procjenjuje se na 14.065.000,00 eura (s PDV-om). Nositelj projekta bit će Županijska uprava za ceste Dubrovačko-neretvanske županije, a sredstva će se osigurati u Državnom proračunu. Ministarstvo i Županijska uprava za ceste DNŽ, potpisat će Ugovor kojim će regulirati međusobne obveze u cilju realizacije ovog projekta.

“Ovo je još jedan veliki i vrlo značajan projekt za Grad Metković koji su građani godinama čekali, te koji će itekako povećati kvalitetu naših života! Potvrda je kvalitetnoga rada i dobre suradnje s Vladom RH i resornim ministarstvima kojima i ovim putem želim zahvaliti”, poručio je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

 

Tekst i foto: metkovic.hr

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za