Regija

VIKENDOM Duge kolone vozila na Doljanima i u Gabela Polju, najmanje gužve su na Novim Selima

Kilometarske kolone i čekanje na pojedinim graničnim prijelazima između BiH i Hrvatske su proteklog vikenda mnogim građanima zagorčali putovanje, posebno na graničnim prijelazima na jugu piše Like Metković.


Zbog sezone godišnjih odmora i nadolazećeg vikenda, kada brojni građani putuju na Jadran, gužve na granicama će biti sve veće.

Duge kolone

Stoga, građanima se preporučuje da se prije namjeravanog putovanja informiraju o stanju prometa na graničnim prijelazima. Također da koriste najbliže ili susjedne granične prijelaze s manjom frekvencijom, prenosi Čapljinski portal.

Budući da su proteklog vikenda zabilježene duge kolone vozila na Doljanima, ali i na Gabeli, gdje se s hrvatske strane izvode radovi na projektu Aglomeracija Metković, preporuka je da se koriste drugi granični prijelazi.

To su granični prijelazi Bijača, Crveni Grm, Orahovlje i Zvirići.

Do GP Crveni Grm moguće je doći istom dionicom kao za GP Bijača, samo je potrebno, umjesto skretanja za Hardomilje, nastaviti cestom kroz Teskeru.

Put do GP Orahovlje je jednostavniji, s obzirom na to da je na ulazu u Ljubuški potrebno pratiti tablu Vitina.

Potom se regionalnom cestom spustiti do tog prijelaza.

GP Zvirići najmanje gužve

Na GP Zvirići, koji se nalazi u blizini Bijače, posljednjih godina su zabilježene najmanje gužve.

Iz Granične policije BiH su za Avaz kazali da, kada je riječ o alternativnim graničnim prijelazima, prema trenutnoj situaciji i uvjetima.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za