Regija

VIKEND PROGNOZA Na samom smo kraju klimatološkog ljeta

Posljednji vikend ovog kolovoza, odnosno klimatološkog ljeta, većinom će proći u znaku stabilnog vremena, uz manje iznimke.

Službena DHMZ postaja Splita Marjan jučer je zabilježila 71. vrući dan za redom, te smo se opasno približili rekordu iz 2019. kada je zabilježen niz od 77 vrućih dana.

Treće najtoplije ljeto od početka mjerenja

Iako nas do kraja ljeta dijeli još 6 dana, aktualno ljeto vjerojatno će biti 3. najtoplije u Splitu od početka službenih mjerenja, piše Rade Popadić za Dalmaciju danas. 


Danas nas očekuje pretežno sunčano vrijeme. Popodne će biti umjerenog razvoja naoblake, a uglavnom u Zagori može biti slabih i kratkotrajnih pljuskova. Navečer posvuda suho. Vjetar slab; noću tiho ili burin, danju će puhati slab maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 16 do 21°C, uz obalu i na otocima od 21 do 26°C. Najviše dnevne temperature većinom od 29 do 34°C.

Vrlo slično bit će u pretežno vedru subotu. Popodne tek u Zagori lokalno postoji mogućnost slabog i prolaznog pljuska. Vjetar slab; noću tiho ili burin, danju će puhati slab maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 15 do 20°C, uz obalu i na otocima od 20 do 25°C. Najviše dnevne temperature većinom od 27 do 33°C.

Nedjelja će biti nešto promjenjivija. Ujutro u većini krajeva suho, ali na sjeveru Dalmacije može biti kiše ili neverina. Popodne će razvoja oblaka biti i u srednjoj Dalmaciji, pa su i tamo mogući lokalni neverini. Navečer suho. Vjetar će biti slab, a temperature bez promjene u odnosu na subotu.

Značajnija promjena nije na vidiku ni sljedećeg tjedna.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za