Regija

VIDEO | Most u Počitelju dobiva prve obrise

Most u Počitelju, koji je inače najzahtjevniji pothvat graditelja na Koridoru Vc, počeo je polako dobivati svoje prve obrise.

Podsjetimo, radi se o Mostu koji će biti dug 945 metara, a visok čak 100 metara i povezivat će dionicu Počitelj – Zvirovići dugu 11,7 kilometara.

Uz to, most Počitelj najduži je na Koridoru 5C, a njegovom gradnjom, koja će koštati više od 65 milijuna maraka, predviđeno je spajanje dvije obale rijeke Neretve.


Poduzeće ”Autoceste FBiH” dodijelilo je ovaj posao kineskoj kompaniji ”Synohydro Power China”, a podizvođač je hercegovačka firma ”Hering”, čiji su radnici već prije par mjeseci prionuli na najzahtjevniji zadatak na Koridoru Vc.

Prvi temelji i šipovi postavljeni su krajem prošle godine, a vizualno je most dobio prve obrise, što posebno izazva pažnju javnosti.

Postavljanje šipova bio je zahtjevniji dio projekta, a stubovi su počeli već polako nicati iz zemlje pa prizor izgleda impresivno.

Kolosalni most, koji će uskoro niknuti na navedenoj dionici, pružit će i poseban pogled na ovaj dio Hercegovine, piše Čapljinski portal. 

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za