Regija

VIDEO | Most u Počitelju dobiva prve obrise

Most u Počitelju, koji je inače najzahtjevniji pothvat graditelja na Koridoru Vc, počeo je polako dobivati svoje prve obrise.

Podsjetimo, radi se o Mostu koji će biti dug 945 metara, a visok čak 100 metara i povezivat će dionicu Počitelj – Zvirovići dugu 11,7 kilometara.

Uz to, most Počitelj najduži je na Koridoru 5C, a njegovom gradnjom, koja će koštati više od 65 milijuna maraka, predviđeno je spajanje dvije obale rijeke Neretve.


Poduzeće ”Autoceste FBiH” dodijelilo je ovaj posao kineskoj kompaniji ”Synohydro Power China”, a podizvođač je hercegovačka firma ”Hering”, čiji su radnici već prije par mjeseci prionuli na najzahtjevniji zadatak na Koridoru Vc.

Prvi temelji i šipovi postavljeni su krajem prošle godine, a vizualno je most dobio prve obrise, što posebno izazva pažnju javnosti.

Postavljanje šipova bio je zahtjevniji dio projekta, a stubovi su počeli već polako nicati iz zemlje pa prizor izgleda impresivno.

Kolosalni most, koji će uskoro niknuti na navedenoj dionici, pružit će i poseban pogled na ovaj dio Hercegovine, piše Čapljinski portal.