Regija

VIDEO: Mještani Ševaš Njiva najavili blokadu izgradnje autoceste

Radovi na poddionici autoceste Počitelj – Zvirovići u sklopu koridora 5C u punom su jeku, ali su za mještane Ševaš Njiva, kako sami kažu, postali noćna mora, piče Čapljinski portal.

Buduća autocesta presijeca imanja mještanima koji žive od poljoprivrede. Tvrde da im obećanja o izgradnji pristupa imanju s druge strane autoceste i tekuće pitke vode nikada nisu ispunjena. Zbog toga sljedećeg tjedna planiraju zaustaviti radove na ovoj dionici.

Žale se da im je blokiran pristup zemljištu od kojeg žive, česta miniranja oštećuju građevine, a voće i povrće koje uzgajaju ne mogu prodati jer je prekriveno prašinom.


“Ja sam tražio od njih dok nije počeo ovaj prolaz raditi da nam prošire, metar sširi, metar viši a moglo je i mi bismo bili zadovoljni i bilo bi u redu. Mogli bi sa frezama i sa traktorima i sa živinom i sa svim”, tvrdi predsjednik Udruge poljoprivrednika Ševaš Njive Mehmed Šabanović.

“Svi u selu smo prisiljeni kupovati vodu, jer ne možemo više koristiti kišnicu, nemamo pitke vode, imamo tehničku koja je više u kvaru nego u funkciji”, kaže mještanin Ševaš Njiva Rusmir Bojčić.

Iz Autocesta Federacije obećali su odgovoriti BHRT-u na službeni upit koji su im poslali, ali odgovor je do sada izostao.

Mještani Ševaš Njiva izgubili su strpljenje i kažu kako mogu čekati pismenu garanciju direktora Autocesta Federacije da će zahtjevi biti ispoštovani još tjedan dana. Ukoliko se to ne dogodi, najavljuju potpunu blokadu radova na dijelu dionice koja prolazi kroz njihovo selo.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za