Regija

Velike gužve na graničnom prijelazu kod Metkovića

Ove subote u jeku turističke sezone ponovile su se ogromne gužve pa se u mjestu Doljanima kod Metkovića čeka više od sat i pol na prijelaz granice između BiH i Hrvatske, zbog čega su iz Auto moto kluba BiH pozvali na korištenje zamjenskih graničnih prijelaza.


Najveći broj bosanskohercegovačkih i stranih turista koji idu na Jadran najčešće koristi granični prijelaz u Doljanima jer se nalazi na najprometnijem magistralnom pravcu M-17 kroz BiH.

Zbog slabe označenosti i loše prometne poveznosti drugih graničnih prijelaza građani ih slabo koriste zbog čega se stvaraju velike gužve u Doljanima. Situacija se dodatno otežala od prošle godine kada je s ulaskom Hrvatske u Europsku uniju drugi granični prijelaz u čapljinskoj općini u mjestu Gabeli izgubio status međunarodnog graničnog prijelaza.

Iz Auto moto kluba BiH preporuča se vozačima koji putuju prema dubrovačkoj regiji da koriste granični prijelaz Trebimlja-Čepikuće između Ravnog i Slanog te Ivanicu između Trebinja i Dubrovnika. Istodobno, svima koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije, preporuča se prijelaz granice na prijelazima u Bijači, Crvenom Grmu, Orahovlju u ljubuškog općini ili Gorice u Grudama.

Iz Auto moto kluba BiH su izvijestili da je veća gužva na ulaz u BiH zabilježena na graničnim prijelazima u Gradiški, gdje se čeka oko 40 minuta, te u Orašju gdje je zadržavanje oko pola sata.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za