Regija

VEDRIM DANIMA DOŠAO KRAJ Dva dana imat ćemo jake udare juga

Posljednjih dana mogli smo uživati u sunčanom jesenskom vremenu s priličnom ugodnim temperaturama zraka za dio godine. Ipak, jutra su bila svježa, u nekim dijelovima Zagore čak uz mraz ili uz inje na tlu. Danju je bilo toplo, primjerice, Hvar i Makarska jučer su imali 23 stupnja Celzijusa.

Dani pred nama ipak donose promjenu, no ona neće biti niti približno izražena kao što je to bio slučaj kod višednevne posljednje ciklone koja je mnogim područjima donijela obilnu kišu, osjetno zahlađenje, a pa čak i snijeg u najvišim planinama, piše Rade Popadić za Dalmaciju danas. 

S nadolazećom ciklonom kiše će općenito biti malo, a zahlađenje će u Dalmaciji biti jedna primjetno.


Danas nas očekuje promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Veći dio dana suho, ali će tek ponegdje pasti vrlo malo kiše. Puhat će umjereno do pojačano jugo koja prema otvorenom može biti jako. Minimalne jutarnje temperature zraka od 5 do 12°C, uz obalu i na otocima od 12 do 18°C. Najviše dnevne temperature od 16 do 22°C.

Promjenjivo će biti u petak, kada će biti umjereno do znatno oblačno. Iako će dio dana biti suh, prijepodne je povremena kiša moguća uglavnom na sjeveru Dalmaciji, a krajem dana i osobito navečer bit će je i prema jugu. Puhat će umjereni do pojačani levant i jugo, navečer podno Velebita zapuhat će bura. Noć i jutro će biti najtopliji ovog tjedna, danju toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 18 do 23°C.

Pretežno oblačno bit će u subotu. Povremeno će biti kiša, tek ponegdje može zagrmjeti. Tijekom popodneva postupan prestanak oborina sa zapada, a navečer ponegdje i djelomično razvedravanje. Slaba do umjerena bura će se proširiti na veći dio obale. Bit će malo svježije s najvišim dnevnim temperaturama od 15 ponegdje u Zagori do 21°C na jugu.

Pretežno sunčano i suho bit će u nedjelju. Puhat će slaba do umjerena, podno Velebita i jaka bura. Ujutro i navečer svježije, danju malo toplije, od 18 do 23°C. Jesenskih ciklona, ni jačeg zahlađenja, ni jačeg zatopljenja nema na vidiku sljedeći tjedan.