Regija

Već je više od dvije godine lažnog obećanja za Dnevnu bolnicu u Metkoviću

Metković, 27. siječnja 2020. – Više od dvije i pol godine je prošlo od predizbornog obećanja Dalibora Milana, tadašnjeg HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Metkovića, kako će se u Metkoviću otvoriti dnevna bolnica. A građani su i danas bez dnevne bolnice, bez mogućnosti pretraga, a ministar Milan Kujundžić koji je s Daliborom Milanom obmanuo građane Metkovića napušta ministarsku poziciju.


“Važno je postaviti pitanja kakvu će odgovornost snositi gradonačelnik Milan zbog obmanjivanja građana Metkovića, zajedno s ministrom Kujundžićem. Danas smo ne samo bez dnevne bolnice i bez mogućnosti pretraga, već se, obzirom na deficit liječničkog i stručnog zdravstvenog kadra u OB Dubrovnik, postavlja pitanje tko bi u dnevnoj bolnici radio i da se ona napokon izgradi. Zanimljivo je da i sada u Domu zdravlja Metković postoji aparatura npr. za ultrazvuk srca, ali se ta pretraga ne provodi”, zaključio je Nikola Grmoja, politički tajnik Mosta.

Most Metković podsjeća kako se projekt dnevne bolnice predstavljao kao gotova stvar. Milan je tada tvrdio da mu je ministar Kujundžić pismom potvrdio da se dnevna bolnica otvara, da su osigurana financijska sredstva, kao i liječnici specijalisti i medicinske sestre, te sav ostali potrebni zdravstveni kadar. Kujundžić i Milan su u svrhu pobjede na izborima obećali da iz Metkovića više neće više trebati putovati u Dubrovnik i Split, već će brojne dijagnostičke postupke poput UZV srca, dopplera krvnih žila, gastroskopije, kolonoskopije i drugih specijalističkih pregleda, moći obavljati u Metkoviću.

“Danas nakon više od dvije i pol godine, naši ljudi i dalje putuju u Dubrovnik i Split kako bi obavili UZ srca, doppler krvnih žila, gastroskopiju, kolonoskopiju i druge preglede a dnevna bolnica se nije ni počela graditi. Bila je to samo još jedna obmana, ovaj put na štetu zdravlja građana Metkovića”, zaključio je koordinator Mosta za Grad Metković Milan Kapović.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za