Regija

Uspješno obučeno 25 policijskih službenika granične policije polaznika 116. Tečaja granične policije

U organizaciji Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ , Uprave za granicu i PU dubrovačko-neretvanske u smještajnome objektu granične policije „Mladost“ u Kuparima uspješno je završena osmotjedna edukacija 25 policijskih službenika granične policije iz PU zagrebačke, PU splitsko-dalmatinske i PU dubrovačko-neretvanske.


Prema planu i programu koji je usklađen sa Zajedničkim temeljnim kurikulumom za osnovno osposobljavanje službenika graničnog i obalnog nadzora u EU-u – Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu (Frontex) policijski službenici polaznici tečaja educirani su putem sustava e-obrazovanja sa unaprijed pripremljenim materijalima za učenje, teorijskom i praktičnom obukom.

Završno su testirani s ciljem da u konkretnim situacijama u realnome vremenu – na graničnom prijelazu prezentiraju i primjene konstruktivno znanje stečeno na predavanjima iz okvira postupanja granične policije.

Djelatnici Hitne pomoći Opće bolnice Dubrovnik, policijski službenici PU dubrovačko-neretvanske, PU splitsko-dalmatinske, Uprave kriminalističke policije, Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“, Siniša Jasić, voditelj programa policijskog treninga, Alen Burić, policijski službenik za provedbu programa policijskog treninga, a posebno Frontexovi treneri Krešimir Kaniža, Martina Grdinić, Robert Kralj i Željko Milković, te Carinska uprava za obuku carinskih djelatnika u sklopu projekta CELBET Europske komisije, sa svojim bogatim iskustvom i eksplicitnim znanjem pridonijeli su kvaliteti provedbe teorijskog i praktičnog dijela nastave graničnog tečaja.

Na završnoj dodjeli Uvjerenja o uspješno završenom Tečaju granične policije u ime Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik“, Ivana Herceg voditeljica Tečaja granične policije čestitala je polaznicima na uspješno završenom tečaja, te naglasila važnost cjeloživotne edukacije s ciljem profesionalnog razvoja policijskih službenika granične policije kroz provedbu praktičnih i dinamičnih obuka osvježavajući postojeća i usvajajući nova znanja.

Pomoćnica voditelja Službe za granicu, PU dubrovačko-neretvanske Lidija Matičević, istaknula je važnost posjedovanja specijaliziranih znanja i vještina, temeljito poznajući zakonske propise uz poštivanje i zaštitu ljudskih prava, prateći razvoj modernih tehnologija, kako bi mogli brzom reakcijom, zajedničkim operacijama, koordiniranim i usklađenim standardima svrhovito djelovati u svome radu.

U ime Službe za Frontex, razvoj i potporu Uprave za granicu polaznicima tečaja obratili su se policijski službenici Alen Panić i Ankica Smoković, te naglasili kako će polaznici s posebnim vještinama i zanimanjem, koji su se istaknuli prilikom provođenja graničnog tečaja biti uključeni u daljnje specijalizirane edukacije. Pozvali su policijske službenike da nastave daljnju edukaciju i iskoristite mogućnosti prijave i sudjelovanja u zajedničkim misijama Frontex-a.

Tijekom tečaja u teorijskom i praktičnom djelu nastave posebno su se istaknuli polaznici Ivan Popović, PGP Metković, Davor Roviščanec, PAP Pleso, Jelena Peša, PGP Imotski i Ivan Bilopavlović, PGP Imotski.

U ime polaznika tečaja završnu riječ održala je policijska službenica Ivana Dominiković, PP Ston koja se zahvalila za stečena znanja i iskustva kroz zajedništvo i suradnju na ovome tečaju.

Foto: Policijska akademija

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za