Regija

Uskoro se otvaraju pristupne ceste kod Pelješkog mosta

Na dijelu pristupne ceste za Pelješki most, na jednom od najzahtjevnijih i najvrjednijih infrastrukturnih objekata suvremene Hrvatske, vijaduktu Prapratno i mostu Ston, sve radove samostalno je obavila jedna tvrtka. Uskoro će biti i otvorene pristupne ceste, gdje je Brodosplit za svega mjesec i po dana montirao čeličnu konstrukciju mosta Ston i osigurao kvalitetnu realizaciju zahtjevnih projekata – piše Dalmacija Danas.


Most je ukupno dug 485 metara i visok 37 metara, i iznad stonskog zaljeva spaja dva tunela Polakovica i Supava, ima pet stupova i dva upornjaka. Cijeli raspon sastoji se od šest segmenata koji su izgrađeni u velikim ‘Brodosplitovim’ kondicioniranim halama i transportirani baržom morskim putem, čime je kvaliteta i dugotrajnost takve konstrukcije znatno veća nego kod izrada od više manjih segmenata. Montaža svih segmenata se obavila uz pomoć ‘Brodosplitove’ mega dizalice Manitowoc nosivosti 750 tona.

Izgradnja, transport i montaža velikih metalnih konstrukcija jedinstveni su projekti za Brodograđevnu industriju Split koja neprestano ulaže u opremu i strojeve kako bi zadovoljilo zahtjeve naručitelja u pogledu kvalitete, mogućnosti, konkurentnih ponuda i rokova isporuke. Njihovom realizacijom Brodosplit nastavlja svoje pozicioniranje u off-on shore tržišnoj niši i postaje sve ozbiljniji proizvođač zahtjevnih čeličnih konstrukcija.

Dalmacijadanas.hr / Foto: Martin burić

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za