Regija

Uskoro se očekuje definiranje iskrcajnih mjesta za ribarice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Župan Nikola Dobroslavić u Stonu je održao sastanak s načelnicima općina na čijem se području planiraju iskrcajna mjesta za ribarice, nadležnim lučkim upravama, strukovnim predstavnicima ribarstva te predstavnicima nadležnih tijela.

Iskrcajna mjesta iznimno su značajan dio za ribarstvo kao privrednu granu te je na području Županije prijeko potrebno planirati iskrcajna mjesta na operativnim obalama lučkih područja koja su uglavnom na područjima kojim upravljaju županijske lučke uprave.

Na sastanku je nazočila državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković i pomoćnik ministra poljoprivrede Ante Mišura koji vodi Upravu za ribarstvo. Državna tajnica Vučković izložila je problematiku iskrcajnih mjesta, obvezu njihove primjene te dostupne programe iz Ministarstva poljoprivrede i operativnih programa u svrhu poboljšanja ribarske infrastrukture.


Također, predstavnici gradova i općina na čijem području se nalaze ili planiraju ova iskrcajna mjesta izložili su problematiku oko istih osobito tijekom ljetnih mjeseci i turističke sezone.

Na sastanku je sudjelovao i dogradonačelnik Grada Ploča, Ivan Marević.

Radio Ploče