Regija

Uložili smo 30 milijuna eura u liniju koja se ukida

Koja država Europske unije uloži trideset milijuna eura u obnovu željezničke pruge, a zatim ukine vlakove koji bi po njoj trebali voziti?


Odgovor je vjerojatno predvidljiv: Hrvatska!

U novu-novcatu prugu na liniji Metković-Ploče uložen je golem novac pa vlakovi po njoj mogu juriti 120 km/h. Ali ne da jure nego niti ne voze!

Naime, Putnički prijevoz Hrvatskih željeznica ukinuo je vlak, i to nakon što je, ponavljamo, na obnovu pruge država potrošila više od trideset milijuna eura.

U HŽ-u ovo ne žele komentirati. Tek kažu, njihova odluka nije konačna. Konačna ili ne, na željezničke postaje već je stiglo rješenje o zatvaranju linija.

Slična odluka potresla je i grad Daruvar i okolicu, koji bi ponovno mogli biti odsječeni od ostatka zemlje. Daruvar je, čini se, bolju prometnu povezanost uživao u Austrougarskoj Monarhiji, negoli u samostalnoj Hrvatskoj.

Nastojeći uštedjeti nakon što su mu državne potpore srezane za 130 milijuna kuna, HŽ putnički prijevoz u Daruvaru obustavlja promet vikendom, a za radne dane umjesto vlakova unajmljuje autobuse od privatnika. Njima je, tvrde, tako jeftinije. Građanima takvo što nije posve jasno.

hrt.hr

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za