Regija

Ulje Grgur Grupe Nida osvojilo zlatnu medalju na NYIOOC World Olive Oil Competition!

Grupa Nida iz Metkovića, osvojila je zlatnu medalju na NYIOOC World Olive Oil Competition za svoje ekstra djevičansko maslinovo ulje Grgur, sorte Oblica. Ovo je veliko priznanje za Grupu Nida, koja je posvećena proizvodnji visokokvalitetnog maslinovog ulja.

NYIOOC World Olive Oil Competition je jedno od najprestižnijih natjecanja za maslinovo ulje u svijetu, koje se održava svake godine u New Yorku. Ovaj događaj privlači proizvođače iz cijelog svijeta, a njihove uzorke maslinovog ulja ocjenjuju stručnjaci iz industrije. Nagrade se dodjeljuju u nekoliko kategorija, uključujući ekstra djevičansko maslinovo ulje, blago djevičansko maslinovo ulje i ulje od maslina.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Grgur je proizvod koji dolazi iz uljare koja se nalazi u Ninu, gdje se nalazi maslinik s preko 13.000 stabala, koja rastu u kombinaciji dalmatinskog tla, sunca, soli te vjetra s Velebita.


Osim zlatne medalje na NYIOOC World Olive Oil Competition, u Bluesun hotelu Alga u Tučepima održan je 25. Međunarodni susret maslinara i uljara Noćnjak 2023., na kojem je Grupa Nida osvojila zlatnu medalju za ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte Oblica te srebrnu medalju za ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte Leccino.

Ovo su velika priznanja za Grupu Nida, koja je posvećena proizvodnji visokokvalitetnog maslinovog ulja.

 

Tekst: Ploče Online
Naslovnica: bestoliveoils.org

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za