Regija

UDARNI VIKEND I danas povećan promet na većini cesta, moguća čekanja u trajektnim lukama

Ante Cizmic/Cropix

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i prema unutrašnjosti, na nekim graničnim prijelazima i na cestama u priobalju, a na autocesti A7 Rupa-Diračje pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke kolona je oko 1 kilometar, izvijestio je u nedjelju ujutro HAK.

Zbog prometnih nesreća kolona je u pokretu na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvora Jastrebarsko i odmorišta Draganić te između čvora Sveti Rok i tunela Krpani u smjeru Dubrovnika gdje je kolona oko 3 kilometra.

Na autocesti A7 Rupa-Diračje pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke kolona je oko jedan kilometar, gust je promet i pred graničnim prijelazom Rupa u smjeru Slovenije, na pojedinim dionicama autocesta – u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale i na dionicama cesta gdje traju radovi.


Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas je od 12 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

U pomorskom prometu sve linije plove redovito, ali zbog već gustoće prometa moguća su čekanja u trajektnim lukama i pristaništima.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.